Menu Premium

Verdun komt mogelijk eind dit jaar naar de PlayStation 4

Lisette Atsma 09/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een echt primeurtje kwam vandaag terecht op de redactie van Gamekings. De makers van de Eerste Wereldoorlog-shooter Verdun kwamen vandaag langs en hadden een leuk nieuwtje. Hun nieuwste game Verdun komt mogelijk eind dit jaar naar de PlayStation 4. De ontwikkelaars hebben Gamekings laten weten dat ze in de laatste fase van onderhandeling zitten met Sony over een eventuele PlayStation 4-release.

Nederland had op zich maar een kleine rol tijdens de Eerste Wereldoorlog. Door onszelf onzijdig te verklaren wilde de Nederlandse overheid haar handelspartners aan beide kanten van het conflict behouden. Dit betekent echter niet dat het helemaal langs ons heen is gegaan. Dit wordt ook bewezen door M2H Game Studio, welke een first-person shooter hebben gemaakt die zich afspeelt tijdens de vele veldslagen in deze oorlog. De slag om Verdun liep van 21 februari tot 18 december in 1916. De stad is gelegen op een strategisch belangrijke plek, vandaar dat het zo belangrijk was dat deze ingenomen zou worden.

De game Verdun is een samenwerking tussen de Nederlandse game-ontwikkelaars M2H Game Studio en Blackmill Games. Verdun bestaat uit meerdere maps, gebaseerd op historische locaties in het gebied rondom Verdun. Je vecht in een squad van vier spelers. Hierbij kun je kiezen of je voor de Duitse of de Franse kant wilt vechten. Elke speler heeft zijn eigen gespecialiseerde rol binnen dit team.

De game is zodanig opgezet dat het de intensiteit van de Eerste Wereldoorlog in de loopgraven zo realistisch mogelijk weergeeft. De ontwikkelaars zijn ook nog altijd bezig met het verbeteren van de performance van de game. Momenteel is de game alleen nog te spelen op de PC door middel van Steam Early Access. Op dit platform worden er voor Verdun deze maand nog een groot aantal updates uitgerold, die onder meer een nieuwe map en volledig nieuwe animaties bevatten voor de game. De game is dus binnenkort misschien ook wel speelbaar op de PlayStation 4, wat natuurlijk goed nieuws is voor fans van Eerste Wereldoorlog-games, maar ook voor de Nederlandse ontwikkelaar zelf. Laten we dan ook hopen dat de laatste onderhandelingen goed verlopen en dat Verdun eind dit jaar daadwerkelijk verschijnt voor de PlayStation 4.

Verdun komt mogelijk eind dit jaar naar de PlayStation 4

Verdun komt mogelijk eind dit jaar naar de PlayStation 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch