Menu Premium

Valve ontwikkelt eigen Dota Auto Chess game

Reilly 22/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dota Auto Chess: Misschien heb je wel eens over dit fenomeen gehoord of speel je het zelfs zelf. Deze Dota 2-mod nam de wereld begin dit jaar over en kan ondertussen 8 miljoen spelers tot zich rekenen. Ook Valve is onder de indruk van de mod, zo blijkt. Op Dota 2’s blog geeft de pc-gigant namelijk aan dat ze het Chinese ‘Drodo’ team achter de mod afgelopen Februari naar de Verenigde Staten hebben laten over vliegen om met ze te praten over een mogelijke samenwerking.

Valve Dota Auto Chess

Niet samenwerken, wel elkaar steunen

Helaas is gebleken dat een dergelijke samenwerking om verschillende redenen niet mogelijk is. Ze gaan niet in op wat die redenen zijn, maar geven wel aan een alternatief plan te hebben. Valve gaat de ontwikkeling van Dota Auto Chess overnemen en er een stand-alone game van maken, met de zegen van het Drodo team. Ondertussen is het Drodo team al druk bezig om haar eigen game te ontwikkelen die los staat van Dota. Valve helpt Drodo om de bestaande playerbase over te zetten naar Drodo’s nieuwe spel.

Typisch Valve

Deze gang van zaken doet je misschien wel denken aan andere Valve games van het verleden.

Left 4 Dead, de iconische zombie co-op shooter, werd in eerste instantie ontwikkeld door Turtle Rock Studios. Valve was onder de indruk van de game en nam Turtle Rock Studios over, waarna ze de naam Valve South kregen. Kort na de release van Left 4 Dead werd Turtle Rock weer afgestoten en Left 4 Dead 2 werd daarom niet meer door Turtle Rock ontwikkeld. Wel hebben ze nog wat DLC voor het tweede deel gemaakt. Turtle Rock kwam later met Evolve en is momenteel bezig met Back 4 Blood, een game die sterk doet denken aan Left 4 Dead.

Ook Portal heeft niet zijn roots bij Valve. In 2005 brachten een aantal studenten het spel “Narbacular Drop” uit, waarna die studenten door Valve werden opgepikt. Vervolgens werd Portal ontwikkeld, als spirituele opvolger van Narbacular Drop.

En natuurlijk is er dan nog Dota 2 zelf. Hoewel het misschien moeilijk te geloven is, is Dota 2 een opvolger van een mod voor Blizzard’s Warcraft 3: Reign of Chaos. In de aanloop naar de release van Dota 2 heeft Blizzard zelfs nog een aanklacht ingediend tegen Valve om het handelsmerk “DOTA”. Uiteindelijk zijn de twee partijen er zelf uitgekomen. Valve mocht het Dota handelsmerk houden en een Dota game die bij Blizzard in ontwikkeling was kreeg een nieuwe naam: Blizzard All-Stars. Uiteindelijk werd daar Heroes of the Storm van gemaakt.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch