Menu Premium

Valve heeft een “nieuwe” hit te pakken met Dota Underlords

Reilly 21/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren kwam Dota Underlords op Steam beschikbaar als Early Access titel. Sindsdien hebben al honderden duizenden mensen de game gespeeld. Op het hoogtepunt vandaag waren er meer dan 170 duizend mensen tegelijkertijd aan het spelen, als we de Steam statistieken mogen geloven. Daarmee komt het op de 4e plek terecht voor meest gespeelde games op Steam vandaag. De game heeft momenteel een Mostly Positive rating op Steam.

Niet helemaal nieuw natuurlijk

Van een hitje kunnen we voorlopig wel spreken dus. Echter is de game natuurlijk niet echt helemaal nieuw. De free-to-play game is gebaseerd op Dota Auto Chess, een Dota 2-mod die begin dit jaar uit kwam en razend populair werd. Recentelijk heeft Valve bekend gemaakt dat zij een standalone versie van die mod aan het maken waren, wat uiteindelijk dus Dota Underlords is geworden.

Dota Underlords op mobile

De openbare statistieken staan op de statistieken-pagina van Steam. Valve heeft echter ook met Dota Underlords haar mobiele debuut gemaakt. De game is zowel op Android als iOS te spelen. Die versies zijn echter deze week nog in preview-fase. Alleen mensen die de Dota 2 Battle Pass bezitten hebben toegang tot de mobile versies. Het streven is om over ongeveer een week over te gaan tot een open bèta, zodat ook andere mensen de game kunnen spelen.

De game ondersteunt zowel cross-platform saves als cross-platform play.

Heb jij de game al gecheckt?

 

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch