Menu Premium

Valorant update implementeert onder andere Competitive en overgave optie

Dansky 24/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valorant, je weet wel, die nieuwe game van Riot, heeft een nieuwe update gekregen. De meest belangrijke toevoeging hierin is de Competitive mode. Het idee van Riot om Valorant dé Esports shooter te maken gaat hiermee officieel van start. De update brengt daarnaast natuurlijk een aantal andere veranderingen met zich mee zoals aan de maps en Tagging.

Valorant Competitive gaat van start en overgeven wordt een optie

Vanaf het begin was de essentie van Valorant al duidelijk: Esports en Competitive play. Hier zijn onder andere de graphics op gebaseerd. Door de graphics te maken zoals ze zijn is het mogelijk om een constante hoge FPS te halen. Hierdoor kan, in theorie, een aardappel de game nog draaien. Tot voor kort was er echter geen Ranked of Competitive in Valorant. Men zou kunnen stellen dat om een game écht competitief te maken een ranking systeem nodig is. Sinds vandaag zit die er dan eindelijk in en kan men opklimmen naar de rank Radiant. De hoogste rank in Valorant.

Tijdens zo’n potje Competitive kan je net even je dag niet hebben. Of iemand anders in je team heeft zijn of haar dag niet. Of niemand heeft zijn of haar dag. Daar heeft Riot nu de Surrender optie voor ingebouwd. Nu hoef je, je tijd niet meer te verdoen. Mits je natuurlijk het team meekrijgt in het collectief overgeven.

Maps en Tagging krijgen tevens een kleine aanpassing

Naast de nieuwe ranked play worden nu ook de maps deels aangepast. Met Valorant is het checking corners principe nog veel meer van kracht dan bij Call of Duty. Omdat ieder potje Valorant een Search & Destroy potje is, waardoor je maar één leven hebt, is het zo lang mogelijk in leven blijven essentieel. Dit doe je door alle hoekjes te checken. Maar dan ook echt álle hoekjes. Hierdoor moest je in sommige maps in een splitseconde twee hoeken checken; iets wat natuurlijk onmogelijk is. Voor een visuele weergave is hier erg mooi te zien hoe dit checking corners beïnvloed.

Naast de maps is ook Tagging aangepast. Met Tagging wordt je movement speed vertraagd zodra je geraakt bent door een tegenstander. Hierdoor is rennen geen optie zodra je wordt geraakt en moet je wel terugschieten. Nu is dat iets versoepelt waardoor rennen, misschien, wel een optie wordt.

Maar er is meer…

Natuurlijk is dit niet alles wat er in Valorant verandert in deze patch. Check daarom vooral ook de blog van Riot om ervoor te zorgen dat jij on the top of your game bent zodra je Ranked in stapt.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch