Menu Premium

Valorant Act II start vandaag met nieuwe Agent

Dansky 04/08/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag dropt Riot een nieuwe update voor hun Overwatch-meets-Counterstrike shooter Valorant. De update heet Act II en voegt onder andere een nieuwe Agent, Killjoy, toe. Daarnaast ook een nieuwe battle pass én een geheel nieuwe game mode: Free-for-all Deathmatch.

Nieuwe Agent zorgt voor mechanisch vermaak

De nieuwe Agent heet Killjoy en is van Duitse komaf. De dame in kwestie heeft wat weg van de Berlijnse nacht want felle kleuren is wat zij draagt en tech(no) is haar forte. Met haar skills kan ze kleine een scala aan robots droppen. Van een geweer op pootjes, Borderlands is that you?, tot een Lockdown ultimate waardoor het hele vijandelijke team zo traag als een slakje wordt. Daarnaast heeft ze ook nog een alarmbot die triggered als er vijanden in de buurt zijn en Nanoswarm. Nanoswarm is een granaat-meets-landmijn ability die je kan handmatig activeert zodra iemand in de buurt is. Klinkt allemaal een beetje vreemd? Check dan vooral even de character page voor wat visuele weergaven van alle abilities.

Nieuwe mode zorgt voor afwisseling en warm-up in Valorant

Naast een gloednieuwe Agent voegt Riot ook een nieuwe mode toe aan Valorant: FFA Deathmatch. Hierin speel je met 10 spelers tegen elkaar en de bedoeling is zo oud als de weg naar Rome: haal als eerste 30 kills, of zoveel mogelijk binnen de tijdslimiet, en je wint. Het kopen van wapens zit in deze mode nog ingebakken en je spawned met een heavy armor outfit. Deze mode zal eerst in beta gaan om vervolgens permanent te worden toegevoegd. Het is niet de eerste mode die wordt toegevoegd naast de standaard mode. In de vorige patch, Act I, voegde Riot al de Spike Rush mode toe.

In juni werd er al gesproken over een eventuele Team Deathmatch maar volgens de Executive Producer Anna Donlon was dat toen nog niet mogelijk. Dit had te maken met de wijze waarop Valorant is opgebouwd. In de game koop je natuurlijk wapens, armor en abilities per ronde en respawn je niet. TDM, daarentegen, heeft wél een respawn mechanic, maar hierin koop je, traditioneel gezien, geen wapens. Dit ging dus niet zo lekker samen. Met FFA Deathmatch probeert Riot een warm-up mode te maken waarin men even snel de reflexen en vingers kan opwarmen voordat de échte game begint.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch