Menu Premium

Valorant accounts worden verkocht op Ebay voor dik 150 dollar

Joquai Hooff 10/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De gesloten bèta van Valorant, de nieuwe game van League of Legends developer Roit Games, is gisteren van start gegaan. En het was meteen een enorme hit. Als je tenminste één van de gelukkigen was die een bèta key hadden weten te bemachtigen. Anders moest je toekijken. Wat men massaal deed. Riot kondigde vandaag aan dat Valorant meer dan 1,7 miljoen actieve kijkers op Twitch trok. Wat direct een wereldrecord was qua kijkers voor één game op dezelfde dag. Dat is goed nieuws voor Riot. Maar het brengt ook een aantal problemen met zich mee.

Vraagt overtreft vele malen het aanbod.

Riot Games erkende gisteren dat de vraag “hen een beetje overweldigde.” De studio besloot daarop onmiddellijk dat  de toegang tot de bèta de komende tijd beperkt zou worden om te vermijden dat de servers het niet meer aan zouden kunnen. “We zullen eerlijk met je zijn zoals we altijd zijn geweest, maar we moeten ervoor zorgen dat we onze servers niet overbelasten. Als gisteren een indicatie was, moeten we er voor zorgen dat we langzaam maar zeker het aantal spelers verhogen.”

Betakeys zijn veel geld waard

Als de vraag het aanbod vele malen overschrijdt, dan treedt schaarste op. Een simpele economische wet. En schaarste leidt tot een levendige zwarte handel. Sinds gisteren staan er een groot aantal Valorant-bèta-accounts te koop op eBay. Met prijzen die bijna allemaal pas bij de $ 150 beginnen. Voor een beta… Riot waarschuwde echter dat ze dit niet supporten en dat ze “actief letten op accountverkopers”. Oftewel, gebruikers die toegang tot de bèta kopen, zouden best wel eens geband kunnen worden. En dan heb je voor die 150 dollar niet al te veel fun gehad. Veel gamers maakten ook meerdere accounts op Twitch aan in de hoop een betakey uit een drop te vangen. Maar Riot zei dat er filters zijn ingezet om viewbots van echte kijkers te kunnen onderscheiden. En zo hoort het ook.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch