Menu Premium

Unity development tools komen naar de Xbox One

Gamekings Redactie 27/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor Microsoft viel nog veel winst te behalen wat het vertrouwen van indie-ontwikkelaars betreft. Waar Sony met hun PlayStation 4 de armen wijd open houdt voor indiegames, was het niet helemaal helder wat Microsoft van plan was. Tijdens de E3 2013 werd er tussen neus en lippen door genoemd dat er ondersteuning komt vanuit Microsoft, maar op de beursvloer was daar weinig van te merken. Alle indiegames die aanwezig waren, waren onderdeel van de line-up van de PlayStation 4 en Microsoft pronkte vooral met triple-A titels. Nu is er toch goed nieuws voor de indie-ontwikkelaars. De Unity development tools komen naar de Xbox One, welke veel gebruikt worden voor indiegames.

Er moet een inhaalslag gemaakt worden door Microsoft, want het lijkt erop dat alle indie-ontwikkelaars zich meer thuis voelen bij de concurrent. Sony schreeuwt van de daken dat de PlayStation 4 hét platform voor indiegames is. Om dit nog extra onder de neus van Microsoft te wrijven, stuurden zij ontwikkelaar Notch een uitnodiging voor de E3 2013, in de vorm van een gouden PSone. Notch kennen we van zijn immens populaire indiegame Minecraft, welke naast de PC-versie exclusief op de Xbox 360 verscheen. Opvallend is dat, na het gebaar van Sony, Minecraft ook op de Xbox One zal verschijnen. Met het uitbrengen van Minecraft op hun nieuwe console had Microsoft echter de harten van indie-ontwikkelaars nog niet gewonnen. Daar moest extra geschut voor worden ingezet.

Wellicht dat de Unity development tools beschikbaar maken voor de Xbox One een zetje in de goede richting is. Er komt ook ondersteuning voor Kinect en Smartglass, wat ontwikkelaars de gelegenheid moet geven extra creatief te zijn. Of dit genoeg gaat zijn om indie-ontwikkelaars ook daadwerkelijk naar de Xbox One toe te trekken, is iets dat we nog moeten bezien. Sowieso is het goed nieuws dat ze bij Microsoft wel degelijk hun best doen om met hun Xbox One een platform te bieden voor indiegames.

Unity development tools komen naar de Xbox One

Unity development tools komen naar de Xbox One

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch