Menu Premium

Uitreiking van de Unity-competitie is 29 mei in Gamekings Studio Live!

Gamekings Redactie 23/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

We checken bij Gamekings natuurlijk altijd de allerlaatste games, maar Vasco en Mike van M2H hebben zich beziggehouden met aan jou uitleggen hoe je zelf een game-ontwikkelaar kunt worden. Dit deden ze door middel van de reeks aan Unity Workshops, waarin ze de basis van Unity3D in jip-en-janneketaal bespreken. Voor de echte enthousiastelingen was er ook een competitie, die nu glansrijk afgelopen is. Er moet een winnaar gekozen worden en daar houden Vasco en Mike zich nu hard mee bezig. We weten snel wie er gewonnen heeft, want de uitreiking van de Unity-competitie is 29 mei in Gamekings Studio Live!

Onze eigen Vasco had altijd het idee dat een game ontwikkelen ontzettend moeilijk is, maar Mike van M2H vertelde hem dat het helemaal niet zo lastig hoeft te zijn. M2H kennen we natuurlijk van het aankomende Verdun, de Eerste Wereldoorlog-shooter die nu via Steam Early Access te spelen is. Zij weten dus wel hoe je een game ontwikkelt, wat Mike en Vasco goed uitgelegd hebben. In een serie van vijf video’s leer je hoe je de basis onder de knie krijgt, waarna Vasco en Mike de opdracht gaven om zelf aan de slag te gaan.

Er is een goed aantal inzendingen binnengekomen, waar de twee heren nu met een streng oog naar kijken. Het was de bedoeling om zelf een gameconcept te ontwikkelen en dat uit te werken. Nu is Mike een ervaren game-ontwikkelaar, maar hij is ook ooit als kleine hobbyist begonnen. Hoe zou hij naar de inzendingen kijken? Dat weten we 29 mei.

Want 29 mei, tijdens Gamekings Studio Live, krijgen we de uitslag te horen van de Unity-competitie en zien we misschien wel een toekomstige grote ontwikkelaar zijn of haar eerste ding tonen. De winnaar wordt verblijd met een superwrede Alienware 17-laptop, dus er is hard gewerkt om deze in de wacht te slepen. 29 mei is het zover, dan zie je het tijdens Gamekings Studio Live!

Uitreiking van de Unity-competitie is 29 mei in Gamekings Studio Live!

Uitreiking van de Unity-competitie is 29 mei in Gamekings Studio Live!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch