Menu Premium

Ubisoft zoekt Canadese investeerders om overname Vivendi te stoppen

Karim Shehata 26/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De soap tussen Ubisoft, Gameloft en Vivendi is eind 2015 begonnen en duurt nog altijd voort. Het voormalige moederbedrijf van Activision Blizzard heeft een aanzienlijk deel van beide bedrijven in handen en heeft het aandeel in Gameloft recentelijk zelfs opgehoogd, waardoor het nu 30 procent in handen heeft van de mobile-ontwikkelaar. Ubisoft vreest nu voor ditzelfde scenario en heeft Canadese investeerders gevraagd om de zeer waarschijnlijke overname van Vivendi tegen te houden.

Dit meldt het Canadese ‘The Globe and Mail’. Ubisoft hoopt volgens deze website op zeer korte termijn Canadese investeerders te vinden, gezien de uitgever een groot netwerk heeft in het Noord-Amerikaanse land. In Montreal en Quebec staan namelijk twee van de grootste studio’s die de uitgever in handen heeft, terwijl Ubisoft ook actief is in bijvoorbeeld Toronto. Ubisoft is overigens bang dat Vivendi deze studio’s zou willen sluiten of op de schop zou willen gooien, als een overname ervan komt.

“We willen het aantal Canadese aandeelhouders in Ubisoft verhogen, om zo meer controle te hebben over het kapitaal,” zegt Ubisoft CEO Yves Guillemot tegen The Globe and Mail. Hij zoekt hierbij naar investeerders die hart voor de zaak hebben en het verleden van de ontwikkelaar annex uitgever respecteren. Er is in Zwitserland en Londen zelfs al gesproken met mogelijke investeerders, waarbij de gemeente van Quebec één van de kandidaten is om een groot aandeel in Ubisoft te nemen. De vraag is natuurlijk of dit op kan boksen tegen Vivendi, welke zeer gemotiveerd lijkt te zijn om terug te keren in de game-industrie na de verkoop van Activision Blizzard.

Zoals gezegd heeft Vivendi het aandeel in Gameloft recentelijk nog verhoogd en een Europese investeringsbank, genaamd Bryan, Garnier & Co. voorspellen dat dit de eerste stap was in een overname van Ubisoft. Of het er echt van komt, moet nog blijken, maar duidelijk is dat Ubisoft met man en macht tegen Vivendi in probeert te werken.

Bron: The Globe and Mail

Ubisoft zoekt Canadese investeerders om overname Vivendi te stoppen

Ubisoft zoekt Canadese investeerders om overname Vivendi te stoppen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch