Menu Premium

Twitch komt mogelijk binnenkort met betaalde streams

Reilly 28/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op Twitch kun je je natuurlijk al abonneren op je favoriete kanalen. In de praktijk is dit vooral een manier om het kanaal te supporten; heel veel concreets heb je er verder vaak niet aan. Misschien dat alleen subscribers mee mogen chatten, maar verder gaat het meestal niet. Twitch lijkt nu echter bezig te zijn om subscriber-only streams te testen. Dit zou kunnen betekenen dat een streamer instelt dat alleen geabonneerde mensen – en dus betalende mensen – de stream kunnen kijken.

Twitch heeft er nog niets over gezegd

Twitch heeft dit experiment niet aangekondigd of bevestigd. Twitteraar “Streamernews” merkte echter op dat er een kanaal online was verschenen die een dergelijk nieuw systeem actief had.

Zoals in de screenshot te zien is zouden niet-geabonneerde mensen met dit systeem een preview te zien krijgen. Wanneer die afloopt moet er betaald worden om verder te kijken.

Betalende kijkers zouden verder ook in de meeste gevallen geen advertenties zien. Tot nu toe is dit alleen mogelijk als je een Turbo abonnement afsluit. Met dat abonnement heb je over de gehele Twitch website geen advertenties. Met een Turbo abonnement heb je echter geen abonnement tot een specifiek kanaal en support je je favoriete streamer dus ook niet. Bovendien kost een Turbo abonnement meer dan een abonnement bij een kanaal.

Is dit bedoeld voor eSports?

De timing van dit nieuws is wel interessant omdat Boris en JJ in de laatste peepshow al over dit onderwerp hebben gesproken. Boris gaf in een discussie over eSports al aan dat hij 100% verwacht dat Twitch een dergelijk systeem zou introduceren. Het lijkt erop dat Boris daar best wel eens gelijk in zou kunnen krijgen.

 

Zou jij betalen om een Twitch stream te mogen kijken?

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch