Menu Premium

Trion Worlds sluit de studio in San Diego

Gamekings Redactie 08/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De crisis sluipt ook als een wandelend cliché door de gamesindustrie. Een vrij recent voorbeeld hiervan is het opdoeken van uitgever THQ, met als gevolg enkele gecancelde games. Andere ontwikkelaars worden echter ook niet gespaard, want ook Trion Worlds sluit de studio in San Diego.

Sommige ontwikkelaars kiezen voor een alternatief en besluiten een onderdeel van het berdijf te sluiten om kosten te drukken. Als onderdeel van een herziende strategie worden er bij Trion Worlds, het bedrijf achter onder andere Rift, ingrijpende knopen doorgehakt. De in San Diego gevestigde studio, waar aan Defiance en End of Nations werd gewerkt, moet namelijk de deuren sluiten. De ontwikkeling van beide games wordt verplaatst naar een andere studio, net als een aantal werknemers.

In een officieel statement staat: “We kunnen bevestigen dat de San Diego-studio gaat sluiten. De dagelijkse werkzaamheden van Defiance worden verplaatst naar onze Redwood City-studio, waar er naast Rift aan andere projecten, inclusief ArcheAge en End of Nations, kan worden verder gewerkt. Tijdens deze verandering doen we ons best om een aantal medewerkers van San Diego naar de Bay Area over te plaatsen waar zij hun werk kunnen voortzetten.”

Eerder vandaag maakte Trion al bekend dat Scott Hartsman, executive producer van Rift, tot CEO werd benoemd. Daaropvolgend werden de werknemers bij Trion op de hoogte gesteld van de plannen om hun strategie te herzien. Een strategie die zich meer richt op de krachten van het bedrijf en op de manier waarop eerder successen werden geboekt.

Er wordt bij Trion Worlds vast geen feest gevierd, maar we zien het glas halfvol. De toekomst van de game Defiance, die sommige gamers flink bezig houdt, is in ieder geval veilig gesteld. De ondersteuning van de game gaat gewoon door en als het goed is, merken gamers daar weinig van.

Trion Worlds sluit de studio in San Diego

Trion Worlds sluit de studio in San Diego

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch