Menu Premium

Treyarch zorgt dat de multiplayer van Black Ops 2 meer co-operatief is

Gamekings Redactie 18/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Treyarch zorgt dat de multiplayer van Black Ops 2 meer co-operatief is. Als het aan de ontwikkelaar ligt verhuizen we eind november massaal naar de nieuwste telg uit de Call of Duty-familie. Om dat voor elkaar te krijgen sleutelen ze bij Treyarch hard aan de game om jou daar ook alle reden toe te geven.

In een interview met Kotaku legt John Rafacz, Studio Director of Communications, uit wat ze daarmee voor ons in petto hebben. Vooral de multiplayer wordt stevig onder handen genomen. Daarbij vinden ze het belangrijk dat de game aantrekkelijk is voor zowel de klunzige noob als de doorgewinterde veteraan. Vooral voor nieuwe gebruikers wordt de ervaring glad gestreken.

“We hebben iets gemaakt dat we Boot Camp noemen,” aldus Rafacz. “Het bestaat uit drie componenten.”

“Je kunt voor volle XP credits de eerste tien levels bij elkaar harken in een modus waarbij menselijke en AI spelers het opnemen tegen een andere groep menselijke en AI spelers. Eenmaal voorbij het tiende level, zul je nog slechts de helft van de XP voor je inspanningen krijgen. Dan hebben we nog een modus die Bug stomp heet, waar jij en vrienden de wapens opnemen tegen de AI.”

“Met deze drie modi scheppen we een veilige zone voor nieuwe spelers, waar ze kunnen groeien in hun vaardigheden en er achter komen waar hun sterke punten liggen.”

Tot zover de Boot Camp. Waar je intussen waarschijnlijk al meer over hebt gelezen is League Play, de competities die er zorg voor moeten dragen dat mensen met vergelijkbare skills bij elkaar worden gezet, om het zo spannend mogelijk voor iedereen te maken. Rafacz licht het voor ons verder toe.

“Competitie moet leuk zijn op elk niveau. Omdat jij en ik, ongeacht wat we spelen, graag willen winnen maar bereid zijn te verliezen als we ons uitgedaagd voelen in een spannende strijd. (…) Dit uitgangspunt bracht ons op het spoor van League Play, een robuuster systeem dat spelers onderling in groepen verdeeld. Het systeem volgt je verrichtingen online en begint je al snel van een waarde te voorzien. Mensen met een vergelijkbare waarde en dus vergelijkbare skill worden gematcht. Op deze manier hopen we dat iemand die nieuw is in de game niet tegenover een meester in het spel wordt gezet.”

Tenslotte willen ze bij Treyarch het co-operatieve element in de game stevig onderstrepen. Inspanningen die jij verricht in dienst van je team zullen royaal beloond worden in Black Ops 2.

“Als jij het type speler bent met een hoge K/D ratio, dan zul jij ook in de nieuwe Call of Duty gewoon ouderwets je ding kunnen doen. Wij waarderen jou als speler, en zullen je belonen voor je skills. Maar als jij die skills zult inzetten voor je team, dan zal je beloning nog hoger uitvallen.”

“Wij willen dat spelers zich meer gaan toeleggen op het co-operatieve element van de game,” drukt Rafacz ons tenslotte nogmaals op het hart.

Sommige K/D-fetisjisten zullen de ontwikkelingen waarschijnlijk met argwaan tegemoet zien. Aan de ene kant staat hun ratio onder druk door het gebrek aan noob-kanonnenvlees, die in een hele andere league de prijzen voor de Paralympics onder elkaar verdelen. Aan de andere kant wordt er van ze verwacht dat ze hun rode Rambo-bandana in de kast hangen en vervolgens de rest van het team op sleeptouw nemen. Daar tegenover staat misschien wel dat de potjes zenuwslopend spannend zullen worden, en deelname in een hoge league garant staat voor de nodige e-rep online.

Voor de nieuwelingen en casual spelers lijken de nieuwe elementen ondubbelzinnig positief. Het lijkt over te zijn met de wanhoop waartoe ze gedreven werden door eindeloos neergemaaid te worden door bovenstaande pro’s. Lekker rondspetteren met elkaar in de modder als een stelletje hopeloze debielen. Wat is er mooier dan dat? In het land der blinden is eenoog koning, en zijn gevoel van macht is er niet minder groot om.

Call of Duty: Black Ops 2 zal verschijnen op PC, PlayStation 3 en Xbox 360 op 13 november van dit jaar. Ook de Wii U krijgt een release, maar die zal in Europa pas op 30 november in de winkels liggen.

Treyarch zorgt dat de multiplayer van Black Ops 2 meer co-operatief is

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch