Menu Premium

Transistor verschijnt op 21 mei voor de PlayStation 4

Lisette Atsma 10/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Greg Kavasin, creative director bij Supergiant Games, heeft net laten weten dat de studio momenteel de laatste handjes aan de ontwikkeling van Transistor legt en dat deze game binnenkort klaar moet zijn. Vandaar dat ze de release datum voor de game nu dan officieel bekend hebben gemaakt: Transistor verschijnt op 21 mei voor de PlayStation 4 en de PC.

Supergiant Games, bekend van de game Bastion, heeft het hoofdkantoor staan in San Jose California. Het bedrijf werd in 2009 opgericht door Amir Rao en Gavin Simon. Ze kwamen in de spotlight te staan met hun eerste game Bastion, welke enorm goed werd ontvangen. Vandaag is dan officieel de releasedatum voor de volgende game van het bedrijf bekendgemaakt. De game werd aangekondigd in 2013 en verschijnt dus op 21 mei aanstaande voor de PlayStation 4 en de PC.

De hoofdrolspeelster in de game is Red, een jonge zangeres die in het bezit is gekomen van het mysterieuze zwaard Transistor. De Transistor is een krachtig en intelligent zwaard en wordt gezocht door ‘Het Proces’. Transistor is een sci-fi actie-RPG waarin je door een futuristische stad vecht, opzoek naar de voormalige eigenaren van de Transistor. De game gebruikt hetzelfde soort blikpunt als in Bastion werd gebruikt. Het verhaal van de game is het uit puzzelen waar de Transistor vandaan komt en wat er met de voormalige eigenaren is gebeurd. Vechten doe je in twee modes: door middel van vrije bewegingen en een planning-mode. Wanneer de actie-bar is gevuld kan je de planning mode in. Vanuit deze modus kun je een serie bewegingen en acties inplannen die Red vervolgens in een supersnel tempo zal uitvoeren. Iedere actie zal een hap nemen uit de actie-meter. Terwijl deze zich weer langzaam opvult, zul je vijanden moeten ontwijken tot je de planning-mode in kan.

Transistor verschijnt op 21 op het PlayStation Network voor de PlayStation 4. De PC-versie zal verspreidt worden via Steam en de website van Supergiant Games zelf.

Transistor verschijnt op 21 mei voor de PlayStation 4

Transistor verschijnt op 21 mei voor de PlayStation 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch