Menu Premium

Tokyo Games Show 2021 zonder publiek, Gamescom mogelijk wel

JeffreyHage 31/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Echt verrassend is het niet, maar het doet wel pijn; er is geen fysiek publiek toegestaan bij de Tokyo Games Show in 2021. Althans, geen gamers. Terwijl de show daar primair altijd voor bedoeld was. Het event wordt wel online gehouden, van donderdag 30 september tot en met zondag 3 oktober. De reden laat zich raden: miss Rona steekt er een stokje voor. Het is uiteraard een flinke domper voor de Tokyo Game Show dat dit jaar zijn 25-jarig bestaan voert.

Wie weet kunnen we toch nog naar Tokyo Game Show

De afgelasting als echt offline event is logisch aangezien Japan sowieso op slot is tot eind augustus omdat dan de Olympische Spelen plaats gaan vinden. Dan zou het voor veel sportfans onacceptabel zijn dat een paar weken later een groot event in een hal opeens wel mogelijk is. Daarom dus een online versie van de Tokyo Games Show. Er komen live presentaties (met Engelse vertaling) en is het mogelijk voor consumenten om demo’s te spelen van tentoon gestelde games. Voor ons is er nog een kleine hoop. Er komt namelijk voor journalisten en influencers wel een klein fysiek event in de Makuhari Messe. Dit event (alleen dus voor pers en influencers) staat in het teken van het spelen van nieuwe games en het afnemen van interviews met ontwikkelaars. Dus wie weet kunnen we toch nog naar de Tokyo Games Show.

Gamescom doet het anders

In 2021 worden er veel gamebeurzen aangepast. Zo gaan zowel de E3 als de GDC in 2021 verder als online evenementen. En vandaag mogen we ook de Tokyo Game Show toevoegen aan dit lijstje. De Gamescom wil het echter toch een tikkie anders doen. Deze beurs probeert een hybride event op te zetten, waarbij in augustus een deel online te zien gaat zijn en er ook een fysiek evenement plaatsvind. Dat fysieke evenement is wel met veel minder bezoekers dan in het verleden, maar hey, een fysiek event is een fysiek event, toch?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch