Menu Premium

Toekomst van Battlefield 2042 bevat een free-to-play element

Dansky 05/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gaat lekker met EA! Dat is iets wat je ook niet vaak hoort. De rechtszaken omtrent FUT werpen vaak een schaduw over de naam, om over begane fouten in het verleden maar niet te spreken. In de laatste gesprekken tussen de investeerders en het bedrijf werd natuurlijk gesproken over het verleden maar ook over de toekomst. En die toekomst, in Battlefield, is gratis-ish. Het succes van Warzone, wat nu op zijn beloop lijkt, heeft het management ideeën gegeven.

Winds of change voor releases Battlefield

Over het algemeen werd Battlefield released om de zoveel jaar. Dat kon wel eens één jaar zijn, twee jaar zijn en intussen is het drie jaar sinds de laatste Battlefield game. Nu Battlefield 2042 uitkomt in een wereld waar ook free-to-play grote golven maakt is het tijd om te veranderen. In een gesprek tussen de investeerders en EA is gesproken over de toekomst van Battlefield. Battlefield 2042 zal een andere focus hebben dan vorige Battlefield games; namelijk meer live-service en lange termijn gericht.

Maar wat betekent dat dan eigenlijk?

Heel eenvoudig gezegd hoopt EA dat gamers blijven hangen lang nadat de game is uitgekomen. Een beetje zoals gamers bij Warzone zijn blijven hangen lang nadat Modern Warfare uitkwam. Om dat voor elkaar te krijgen richt EA zich op drie modi waar spelers hun eieren in kwijt kunnen: All-out-Warfare, Portal en de nog aan te kondigen Hazard Zone.

In Battlefield Portal kunnen spelers hun creatieve ei kwijt. Om vervolgens in een potje All-Out-Warfare hun gewelddadige ei kwijt te kunnen. En dan als laatste is daar de Hazard Zone waar ook nog een ei in moet passen. Geen battle-royale ei want het is geen battle-royale zegt EA zelf. Gezien Firestorm goed is ontvangen zou een battle-royale echter geen slecht idee zijn. Ook omdat er daarnaast een Battle Pass komt. En dat is een goede manier om een live service game te onderhouden. Verder lijkt het erop dat EA zich een stuk meer gaat focussen op nieuwe, tot nu toe niet gebruikte manieren, om Battlefield 2042 een daverend succes te maken:

“You should understand that this really forms the foundation for what we believe the future of a live service around Battlefield is, which over time will include a mobile launch, will include some free to enter components and really change the nature of what happens from launch to launch.

Of het een daadwerkelijk daverend succes gaat worden blijft nog de vraag maar aan de ideeën van EA zal het in ieder geval dit keer niet liggen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch