Menu Premium

THQ Nordic neemt Piranha Bytes over

Reilly 22/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

THQ Nordic heeft vandaag bekend gemaakt dat ze het Duitse Piranha Bytes overnemen. Piranha Bytes is bekend van de Gothic en Risen serie, en meest recentelijk Elex.

Elex

Onduidelijkheid over de prijs

Een prijs wordt niet expliciet genoemd. Het enige wat ze erover kwijt willen is dat de prijs overeen komt met een geschatte Piranha Bytes omzet van drie jaar, in het hypothetische scenario waarin de overname niet was gebeurd. Lekker duidelijk dus.

Veel zal er voor Piranha Bytes niet veranderen. THQ Nordic zegt dat het Duitse team volledig onafhankelijk blijft en geen creatieve vrijheid hoeft op te geven. Piranha Byte’s toekomstige games zullen vanaf nu worden uitgegeven door het nieuwe moederbedrijf.

THQ Nordic op oorlogspad

Dit is niet de eerste acquisatie die THQ Nordic op haar naam heeft staan. Sterker nog, ze lijken wel op oorlogspad te zijn. Zo hebben ze in het verleden onder andere de rechten voor TimeSplitters, Kingdoms of Amalur: Reckoning en Alone in the Dark gekocht. Eind vorig jaar hebben ze ook de Carmageddon franchise overgenomen (leuk feitje: Onze eigen Gamekings Melle heeft nog aan het originele Carmageddon gewerkt!).

De “THQ” in THQ Nordic’s naam komt ook voort uit een acquisitie. De oprichter begon met de naam ‘Nordic Games GmbH’ en kocht in 2013 alles van THQ over – inclusief het handelsmerk ‘THQ’. Hiermee hebben ze ook onder andere de Darksiders IP gekregen en sindsdien hebben ze ook Darksiders 3 uitgebracht.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch