Menu Premium
Loading...

ELEX Review: Open World RPG met bijsluiter

Google Plus Richard 'Skate' Simon
Google Plus Steven Saunders
20/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zo nu en dan ploffen er games op de redactie waar zelfs de meest gelouterde Gamekings even bij achter hun oren moeten krabben. ELEX was zo’n game. Aan Steven en Skate de taak deze onbekende game van Duitse makelij te spelen en vervolgens op waarde te schatten. ELEX is zoals gezegd geen titel die bij menig gamer op de radar staat. Niettemin hebben we hier te maken met een volwassen actie rpg, die zeker de aandacht van Gamekings verdient. Steven en Skate zijn de de game onbevooroordeeld ingedoken. Benieuwd naar hun bevindingen? Check nu deze ELEX Review: Open World RPG met bijsluiter!

“De outlaws zijn een achtergestelde factie”

ELEX is deze week officiel uitgekomen voor de PlayStation 4, XBOX One en pc. De game is afkomstig van Piranha Bytes en wordt uitgegeven door THQ Nordic. De game speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Het genre actie rpg wordt tegenwoordig gedomineerd door een klein scala aan games. Waar vroeger Bethesda met hun Fallout en The Elder Scrolls franchises de koning was binnen het genre, is daar met de release van The Witcher 3 verandering ingekomen. De game van CD Projekt Red geldt als een mijlpaal in het genre. Voor nieuwkomers als ELEX is het zodoende moeilijk hoge ogen te gooien. Zoals gezegd zijn Steven en Skate niet te beroerd de game een eerlijke kans te geven.

Wat is jullie mening over ELEX? De gameplay-beelden zien er behoorlijk goed uit, zeker voor een kleine studio als Piranha Bytes. Hebben jullie de game gespeeld? Zo ja, kunnen jullie je vinden in de kritiek van Steven en Skate? Laat je horen in de comments onder ELEX Review: Open World RPG met bijsluiter!

 

 

 

Loading...
 • Chon Wang

  Wow wat is dit nu op de vroege ochtend? Niks van meegekregen, Zeer benieuwd.

 • Greenekitten

  Weer een typisce Piranha Bytes game dus. Zeer ambitieuze, maar ongepolijste, diepe hardcore RPG vol ruwe randjes. Ik kan het persoonlijk altijd wel waarderen.

 • ‘Nieuwkomer’ binnen het genre?
  Piranha Bytes maken al RPG sinds begin van het millennium xD

 • ViesVuilEnVet

  Gothic 2 is anders toch een echte cult classic geworden. Was jaren verder dan menig andere game die rond die tijd uitkwam. Helaas lijkt de studio daar ook te zijn blijven hangen, met veel ambitie, maar het geld en de mankracht is er niet voor.

 • sa_nl

  Wellicht moeten jullie deze game nog eens reviewen, als er een aantal patches overheen zijn gegaan. Ziet er best mooi uit.

 • Ellie

  Ziet er leuk uit, maar ik haal deze wel in huis als hij iets afgeprijsd is.

 • Spud82

  Lijkt me opzich leuk maar als een game ‘nog niet af is’ laat ik hem toch maar even liggen. Zeker ook gezien mijn backlog.

  Ik snap Skate wel: dat het een klein ontwikkelteam betreft is leuke achtergrondinformatie, maar doet weinig ter zake als het aankomt op de speelervaring.

 • Nexxje

  Lijkt me best chill deze game .. Misschien even wachten op een patch ??

  • Die gaat er komen door Piranha Bytes en door de Community ongetwijfelt (binnen nu en een jaar)

  • Eerste patch released!

 • Als ik deze beelden zie en jullie hoor denk ik dat voor mij het grootste probleem zal zijn dat deze game na The Witcher 3 uit is gekomen.

 • Cyanide45

  express my thoughts and try to make it all stop
  it’s the goddamn real on the streets that I drop

 • Coffee

  Top review

 • Nipponsei

  Ik had exact hetzelfde met Risen wat dus van dezelfde developer blijkt te zijn. Verklaard gelijk een hoop. Ook in Risen zaten ellendig veel bugs en alles voelde ontzettend klunky aan.

 • Wie van plan is deze game te gaan checken, raad ik deze Guide even aan !
  ^^ https://www.youtube.com/watch?v=rS2xD9F98Kw

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord