Menu Premium

The Wonderful 101 Remaster komt naar Switch, PC en PS4

Reilly 04/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Platinum Games was al lekker aan het teasen en nu is het bevestigd: The Wonderful 101 Remaster komt echt. De Japanse ontwikkelaar heeft haar fans opgeroepen om het project te steunen via Kickstarter.

The Wonderful 101 Kickstarter

Dat de remaster een feit is is met dank aan de fans. Platinum Games heeft een Kickstarter aangemaakt waarbij mensen direct geld konden inleggen als ze deze remaster wilden zien. En, zoals dat wel vaker gaat bij Kickstarter, zijn er ook meerdere zogenaamde stretch goals in de campagne. Een basis bedrag van 50 duizend dollar was nodig om de Switch versie af te vinken. Met 250 duizend komt er een Steam (PC) versie en met 500 duizend een PlayStation 4 versie. Al deze goals zijn ondertussen, binnen een tijdsbestek van enkele uren, ruim en breed behaald.

Dat Platinum Games de remaster nu ook multi-platform gaat uitbrengen is opmerkelijk te noemen. Het origineel werd namelijk uitgegeven door Nintendo en was dan ook destijds exclusief voor de Wii U. De remaster wordt echter in eigen beheer uitgegeven en daarmee staat de weg vrij om het spel multi-platform te maken. Dit is de eerste keer dat Platinum Games een game in eigen beheer uitgeeft.

Op het moment van schrijven staat de pledge-teller op 957,762 euro. Hiermee is een stretch goal van 1 miljoen dollar al gehaald: een Time Attack modus. De volgende stretch-goal heeft een bedrag van 1.5 miljoen dollar nodig om bereikt te worden. Als dit bedrag binnen de aankomende 31 dagen gehaald wordt dan zal het spel een 2D side-scrolling missie krijgen. Mogelijk dat dankzij het succes van de campagne er nog meer stretch goals gemaakt zullen worden.

 

Mysterieuze 4

Voorafgaand aan de Kickstarter had Platinum een mysterieuze pagina online gezet: four.platinumgames.com. Hier worden 4 projecten geteased, waarvan nu dus blijkt dat de remaster de eerste is die uit de doeken is gedaan. Wat de andere drie projecten zijn is natuurlijk nog puur gissen, maar online lijken veel mensen te hopen op bijvoorbeeld een Vanquish remaster.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch