Menu Premium
Loading...

The Evil Within is uitgesteld naar oktober

Lisette Atsma 27/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

The Evil Within is de nieuwste game van horrorkoning Shinji Mikami. De game was eerst gezet op een release voor deze zomer, maar The Evil Within is uitgesteld naar oktober. De nieuwe survival-horror game zal nu vlak voor Halloween uitkomen. Misschien niet eens zo’n hele slechte timing voor een game die je de stuipen op het lijf gaat jagen.

Shinji Mikami is voor velen wel bekend door zijn werk aan de Resident Evil-reeks. Voor anderen misschien meer voor Vanquish of juist Phoenix Wright: Ace Attorney. De game-maker is van vele markten thuis, maar zijn hart ligt toch duidelijk bij de survival-horror games. In 2010 begon hij zijn eigen bedrijf, Tango Gameworks, welke niet veel later werd overgenomen door ZeniMax.

In The Evil Within speel je als detective Sebastian Castellanos. Op de scene van een gruwelijke massamoord ziet hij een mysterieuze macht al zijn collega’s aanvallen en vermoorden. Hierna is hij zelf het slachtoffer. Wanneer hij bij bewustzijn komt, is hij plots in een vreemde omgeving waar monsters rondlopen. Je moet jezelf een weg door deze wereld banen en uitvogelen wat er aan de hand is. Dit doe je met behulp van het vinden van voorwerpen die je verder kunnen helpen. Deze zullen echter niet zomaar voor het oprapen liggen, dus je moet heel voorzichtig zijn met wanneer je wat gebruiken wilt.

De game zou eerst op 29 augustus uitkomen. Waarom deze datum verschoven is, heeft uitgever Bethesda Softworks niet laten weten. The Evil Within zal nu 21 oktober uitgebracht worden op de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en PC. Wees wel goed voorbereid, de game is niet simpelweg survival-horror. Het is een combinatie van survival, horror, psychologische doodsangst en een overdaad aan gore waar de nieuwkomer in het genre misschien wel een naar gevoel van krijgt in de maag. Kijk maar naar de trailer.
The Evil Within is uitgesteld naar oktober

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch