Menu Premium

The Coalition komt met meer story content voor Gears 5

Alex 24/10/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De third-person shooter Gears 5 is sinds september vorige jaar op de markt. Ontwikkelaar The Coalition voorziet deze shooter nog steeds van de nodige updates en dan met name voor de multiplayer. Het Amerikaanse bedrijf heeft nu bekendgemaakt dat zij de game binnenkort echter gaan voorzien van nieuwe story content. 

Keer binnenkort terug naar Gears 5

De kans is groot dat jij als Xbox One of PC-bezitter Gears 5 al helemaal grijs hebt gespeeld. Het verhaal heb je al helemaal doorlopen en ook de multiplayer ken je van binnen en van buiten. Binnenkort kan jij Gears 5 echter weer even op gaan pakken, want The Coaltion komt in december met de zogeheten “Hivebusters” story DLC. In dit nieuwe stukje content volgen wij de personages Jeremiah KeeganLahni Kaliso en Leslie Macallister. Dit drietal speelde een grote rol in de bekende “Escape Mode” van dit vijfde deel. Er is echter nog niet veel informatie bekendgemaakt omtrent deze nieuwe content. The Coalition zal rond de launch van de Xbox Series X en S mogelijk meer duidelijkheid gaan geven over deze Hivebusters-DLC. 

Niet zomaar nieuwe content

In een inteview met IGN wist The Coalition’s Technical Director Mike Rayner te melden dat de nieuwe content al in de maak was tijdens het ontwikkelen van ‘de base game’. Hivebusters is ontwikkeld met de Xbox Sereis X en S in het achterhoofd. Hoewel de nieuwe content ook richting de Xbox One zal komen, gaat het niet om een simpele ‘opgepoetste Xbox One-versie’ van dit DLC-pakket.

So the things that we’re doing with global illumination and constant mapping I think are a good exampleand we’ve made sure that the content is really set up to take advantage of that. The ultra-res textures are now there and we can kind of tune them and make sure that they really show up in 4K resolution with the additional memory we have on these consoles and the ability to stream them in super fast.” 

Zeg maar dag tegen Marcus…

Naast de nieuwe content zal het niemand verbazen dat de base game zelf wel geoptimaliseerd zal gaan worden voor de aankomende consoles van Xbox. Zo krijgt de game 120fps in de “Versus Mode”, New Game+ en  krijg jij als speler de mogelijkheid om Marcus Fenix te vervangen voor niemand minder dan acteur en WWE-ster Dave Bautista. In een trailer die The Coaltion op het wereldwijde web heeft gezet is goed te zien wat je hier van kan gaan verwachten.

Een exacte releasedatum voor de Hivebusters-DLC is nog niet bekendgemaakt. Ook de prijs van dit nieuwe stukje content is nog niet naar buiten gebracht. Hier zal binnenkort meer duidelijkheid over gaan komen. Zit jij te wachten op deze nieuwe story-DLC? Ga jij de verbeterde variant spelen op de Series X of S? Wij zijn benieuwd. Laat dit vooral weten in de comments. 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch