Menu Premium

Tetris 99 Toernooien zijn dit weekend in Europa en Amerika

Hylke Haagsma 07/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen weken werd bij ons de halve redactie al gesloopt door Tetris 99. De unieke twist aan het ouderwetse spelletje zorgt voor veel fanatieke Gamekings die allemaal de nummer 1 plek willen behalen. Wat tot nu toe nog niemand is gelukt. Nintendo houd nu een competitie voor de game en My Nintendo Gold Points worden uitgereikt aan de spelers.

Wat valt er te winnen?

Nintendo heeft aangekondigd dat dit weekend de online competities Tetris 99 Grand Prix en Tetris 99 Maximus Cup  in Europa en Noord-Amerika zullen starten. De Tetris Grand Prix loopt van 8 maart om 13:00 uur tot 11 maart om 6:59 uur, de Maximus Cup begint op 8 maart om 05:00 uur en eindigt op 10 maart om 11:59. Winnaars krijgen 999 My Nintendo Gold Points, wat neerkomt op tien euro voor de Nintendo eShop. De manier waarop spelers zich kwalificeren voor de prijzen verschilt wel op de twee verschillende locaties.

In de Tetris 99 Grand Prix wordt elke Europese deelnemer die ten minste één wedstrijd wint, ingeschreven in een willekeurige trekking om de prijs te winnen. Nintendo zal dan 999 willekeurige winnaars uit die groep trekken. De Noord-Amerikaanse variant vereist ook dat spelers ten minste één wedstrijd winnen, maar in plaats van de winnaars van de prijzen willekeurig te laten, worden alle deelnemers gerangschikt op basis van het aantal overwinningen dat ze behalen tijdens de duur van de wedstrijd. Nintendo zal vervolgens de prijzen toekennen aan de top 999 spelers met de meeste overwinningen.

Kunnen wij winnen?

Geen enkele Gameking heeft de nummer 1 plek behaalt, ondanks dat er flink fanatieke pogingen worden gedaan. JJ is een echte Tetris fan. Hij heeft ooit de game ‘uitgespeeld’ op de Gameboy. Wat betekende dat hij op 9.999.999 uitkwam en er niks meer bijgeteld kon worden. Hij werd er zen van. Hij, de handheld de game en verder niks. Gewoon uren figuurtjes naar beneden drukken.  Jelle daarentegen haat Tetris met liefde. Hij vindt vind het spel verschrikkelijk. Dit kun je ook zien in onze let’s play. 

Heb jij al een potje weten te winnen? Of is plek 5,10 of 20 pas je hoogst behaalde?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch