Menu Premium

Tequila Works brengt Rima naar de PlayStation 4 en PS Vita

Gamekings Redactie 20/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony blijft maar gooien met exclusives in hun persconferentie en alsof het niet op kan, doemt er weer één verrassing op. Tequila Works brengt Rima naar de PlayStation 4 en PS Vita. Welkom!

De naam Tequila Works zal misschien niet bij iedereen bekend in de oren klinken. Echter, Deadlight, hun game uit 2012 zal wellicht wél een belletje doen rinkelen. Die side-scrolling game was enkel beschikbaar voor de Xbox 360 en Windows, maar hun volgende game, Rima, wordt dus een exclusive voor Sony’s PlayStation 4 en PS Vita. Ja, cross-platform! Het is bijna onmogelijk om niet geïntrigeerd te zijn door de sprookjesachtige en overbelichte graphics van Rime. In de trailer zien we een jongen door een pastel-achtige wereld rennen en het ziet er heel erg artistiek uit. Het resoneert herinneringen aan games als Ico en bijvoorbeeld Journey, wat alleen maar goed is.

De hele trailer ademt een mystieke sfeer uit en toont light-puzzle elementen en platform-elementen, en op het eind doet zich ook nog een onheilspellend, reusachtige figuur op twee poten voor. Het lijkt mechanisch en dat staat in mooi contrast met de overwegend natuurlijke omgevingen die we aanvankelijk in de trailer zien. We zijn op z’n minst geintrigeerd door deze Sony-exclusive. De trailer roept meer vragen op dan het antwoorden geeft, op een goede manier. Op een of andere manier past Rima goed tussen ander ‘experimentele’ games in het Sony PlayStation-offensief.

Tequila Works brengt Rima naar de PlayStation 4 en PS Vita

Tequila Works brengt Rima naar de PlayStation 4 en PS Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch