Menu Premium

Telltale Games krijgt toch tweede kans, maar verwacht geen Walking Dead

Reilly 28/08/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Telltale Games, vooral bekend van haar iconische point & click games, ging een tijdje geleden failliet. Het bedrijf had teveel games op haar hals genomen en nadat een investeerder zich terug trok kon het bedrijf haar werknemers niet meer betalen. Gevolg: Doei Telltale Games. Vandaag komt echter naar buiten dat het bedrijf een tweede kans zal krijgen.

Telltale Games medewerkers terug aan de bak

Het bedrijf dat Telltale Games nieuw leven in blaast, LCG Entertainment, zegt dat oude Telltale Games medewerkers weer welkom zijn Рin ieder geval beperkte mate. Telltale Games zal mensen een freelance functie aanbieden en ziet in de toekomst de mogelijkheid om misschien weer full-time rollen aan te bieden.

Nadat Telltale failliet ging heeft LCG veel assets van Telltale opgekocht. Nu ze Telltale als geheel dus weer nieuw leven in blazen, betekent dat ook dat Telltale weer de rechten heeft over veel van haar producten. Echter werkte Telltale veel met IP’s van andere bedrijven en zijn sommige licenties niet meer actief. De nieuwe baas van Telltale,¬†Jamie Ottilie, zegt dat ze zich over die licenties nog gaan buigen.

Verhalen afmaken, maar verwacht geen nieuwe Walking Dead

De doorbraak van Telltale kwam misschien wel toen ze aan de slag mochten met de Walking Dead licentie. Helaas lijkt het er niet op dat ze daar nog mee aan de slag kunnen omdat die licentie ondertussen alweer verkocht is aan een andere partij. Ook Stranger Things, de IP waar ze aan de slag waren net voor het drama uitbrak, is niet meer een optie. Desondanks zijn er nog genoeg andere IPs waar mogelijk nog wel aan gewerkt kan worden. Misschien dat ze een nieuwe episode voor The Wolf Among Us kunnen maken? Ze hebben ieder geval nog de rechten over de vorige episodes.

Voor nu zal Telltale het echter nog even rustig aan doen. We zullen dan dus nog even moeten wachten tot we concrete plannen weten.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch