Menu Premium
Loading...

Indiekings over Telltale Games

25/09/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen vrijdag werden de fans van Telltale Games getrakteerd op verschrikkelijk nieuws. De studio gaat opdoeken door de slechte verkoop van de laatste paar games die uit zijn gekomen. Telltale Games staat bekend als de studio die onder andere The Walking Dead, Game of Thrones en The Wolf Among Us gemaakt heeft. Emiel is zich doodgeschrokken van dit nieuws. Niemand minder dan Skate wilde Emiel vergezellen. En dus gaan zij het verschrikkelijke nieuws bespreken en terugblikken op hun verleden. Je ziet het in deze gloednieuwe Indiekings over Telltale Games.

Telltale Games heeft het zwaar te verduren

Telltale Games werd in 2004 opgericht na een incident bij het inmiddels kleinschalige studio LucasArts. De oprichters van Telltale Games werkte oorspronkelijk bij LucasArts op de Adventure Games-afdeling. In die periode waren zij volop bezig met de ontwikkeling van Sam & Max: Freelance Police. Totdat het management team van LucasArts de stekker uit het project trok, en alle eerder aangekondigde avontuurspellen, waaronder vervolgen op enkele titels, gecanceld werd. En dus besloten de werknemers van de Adventure Games-afdeling opnieuw te beginnen en namen zij ontslag. Samen richtten zij Telltale Games op. Meer dan 10 jaar lang hebben zij games kunnen maken. Echter viel het verkoop van de games de laatste tijd tegen. En dus maakten zij bekend dat de studio een groot aantal werknemers ging ontslaan door financiële omstandigheden. De overgebleven werknemers maken Minecraft: Story Mode af. Alle overige games vallen net buiten de boot en zijn dus gecanceld.

Licht aan het eind van de donkere tunnel

Nu er vele werknemers ontslagen zijn, lijkt er toch nog een beetje licht aan het eind van de donkere tunnel te zijn. Developers zijn massaal bezig met het helpen van de ontslagen werknemers. Zo is er een #TelltaleJobs gaande op Twitter. Hiermee bieden zij die werknemers banen aan zodat zij niet zomaar op staat eindigen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch