Menu Premium

Team Sonic Racing deze week de bestverkochte game in de UK

Reilly 27/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sonic racet even naar de eerste plaats. De GfK, een bekend bedrijf die de verkoop van games in de UK monitort, heeft namelijk bekend gemaakt dat Team Sonic Racing binnenkomt op de eerste plaats. Hiermee laat het titels als Days Gone, Rage 2 en Fifa 19 achter zich. Die games zijn natuurlijk al wat langer uit dus zo gek is dat misschien ook niet. Desondanks is het voor een Sonic game wel bijzonder: De laatste keer dat een game uit de Sonic franchise op de eerste plek terecht kwam was 11 jaar geleden. Toen kon het echter ook enigszins meeliften op de naam van Mario – het ging destijds namelijk om Mario & Sonic at the Olympic Games.

Team Sonic Racing beter verkocht dan voorganger

De GfK weet verder te vertellen dat Team Sonic Racing dubbel zo goed heeft verkocht als zijn voorganger, Sonic & All-Stars Racing Transformed. De GfK houdt overigens geen digitale verkopen bij. Aangezien digitale aankopen populairder dan ooit zijn, kunnen we er wel vanuit gaan dat Team Sonic Racing dus echt flink beter heeft verkocht in de openingsweek dan Sonic & All-Stars Racing Transformed in de openingsweek deed. En dat terwijl die laatstgenoemde kritisch beter ontvangen werd dan het nieuwe deel. Misschien dat mensen gewoon extra veel zin hebben in een nieuwe kart game op dit moment? Of heeft SEGA er een flinke marketing campagne tegen aan gegooid? We zullen in ieder geval volgende week zien of de game de positie vast kan weten te houden.

 

Wil je nog even van Koos en JJ horen of jij deze kart game ook moet kopen? Kijk dan vooral even de recente review!

Wist je ook dat de ontwikkelaar achter de serie Sonic kart games Sumo Digital is? Wel een interessant feitje, want deze week heeft JJ nog een tof interview gedaan met Sebastiaan Liese, die voor Sumo Digital werkt.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch