Menu Premium

Tales of Hearts R verschijnt 14 november in Europa

Gamekings Redactie 02/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hideo Baba, producer van de (althans in Japan) immens populaire Tales-serie, heeft de westerse releasedatum van Tales of Hearts R bekendgemaakt. Dat deed Baba op de Japan Expo in Parijs, na een tour langs verschillende Europese landen ter promotie van de Tales-games. Dat Tales of Hearts R, een remake van het elfde deel in Tales-serie, naar het Westen zou komen was al langer duidelijk, maar nu weten we ook wanneer de game precies gaat verschijnen. Tales of Hearts R verschijnt 14 november in Europa, om en nabij anderhalf jaar nadat de Japanners met de game aan de slag konden op de PS Vita.

De Tales-serie draait al een hele tijd mee en is naast de Final Fantasy en Dragon Quest-series een van de populairste RPG-series in Japan. De serie heeft wereldwijd dan ook inmiddels meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. Het eerste deel verscheen in 1995 en de serie telt inmiddels veertien delen, waarvan er negen naar het Westen kwamen. Zo zagen we vorig jaar Tales of Xillia hier uitkomen, met een vervolg gepland voor augustus. Tales of Hearts R is het tiende deel dat buiten Japan uitgegeven zal worden, dus ook wij Europeanen kunnen al een flinke tijd van de serie genieten.

Tales of Hearts R is een open-world role-playing game met een derde persoonsperspectief, welke draait om het personage Kor. Met Kor en de rest van je party loop je rond in de wereld en bezoek je steden, neem je quests aan en neem je het op tegen de Zerom, een ras monsters wat zich voedt met de levenskracht van mensen. Dit doe je met wapens die Soma genoemd worden. Deze wapens kun je door middel van het verzamelen van materialen upgraden, waardoor dit wapen uiteindelijk transformeert in een badass versie van zichzelf. De combat van de game speelt zich in de open wereld af en is in tegenstelling tot veel klassieke RPG’s in real-time. Dit heeft als gevolg dat de combat lekker snel en actievol is.

Het originele Tales of Hearts verscheen al in 2008 op de Nintendo DS, maar zag nooit een release in Europa. Voor de liefhebbers van de games is het dan ook goed nieuws dat Tales of Hearts R wél hierheen komt. Dat gebeurt echter niet op een Nintendo-handheld, want de game verschijnt 14 november exclusief op de PS Vita.

Tales of Hearts R verschijnt 14 november in Europa

Tales of Hearts R verschijnt 14 november in Europa

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch