Menu Premium

Take-Two CEO zegt dat Google Stadia beloftes niet waarmaakt

Reilly 31/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Google Stadia heeft niet bepaald een smetteloze launch gehad. Hoewel de service ongetwijfeld fans heeft, zijn de meeste mensen het er toch wel over eens: de service is nog niet wat het moet zijn. Onder deze mensen valt ook de CEO van Take-Two. Meneer Strauss Zelnick heeft het namelijk in een business conference het even gehad over de service.

Google Stadia beloofde teveel

De CEO van het moederbedrijf van onder andere Rockstar en 2K Games is rechtdoorzee met zijn woorden. “The launch of Stadia has been slow. I think there was some overpromising on what the technology could deliver and some consumer disappointment as a result.” Een langzame start klopt zeker. De launch wordt door velen eerder gezien als een beta, met een gelimiteerd game aanbod en ontbrekende geadverteerde features. Zo zou bijvoorbeeld Doom Eternal op 4k resolutie te spelen zijn via de dienst, maar dat bleek uiteindelijk toch niet helemaal zo in elkaar te steken.

Streaming wel of niet de toekomst?

De setting van zijn uitspraken was een business conferentie en dus gaan de meeste uitspraken van Zelnick dan ook over de zakelijke kant van Stadia (en streamen in het algemeen). Zelnick was in eerste instantie enthousiast over een mogelijke streaming toekomst omdat hij verwachtte dat ze met streamen een nieuwe doelgroep zouden aanspreken die niet een console hebben. Daar komt hij nu een beetje van terug.

The belief that streaming was going to be transformative was based on a view that there were loads of people who really had an interest in interactive entertainment, really wanted to pay for it, but just didn’t want to have a console. I’m not sure that turned out to be the case.”

 

Minstens zo belangrijk als de mening van de CEO van Take-Two is natuurlijk de mening van Gamekings. Deze mening kun je hier vinden.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch