Menu Premium
Loading...

Google Stadia Review: is dit echt de toekomst van gaming?

05/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Google Stadia. Het toch wel meest besproken platform van dit moment. Het platform dat zo revolutionair zou moeten zijn. Maar is dat het ook? Koos en Jelle zijn inmiddels al een tijdje bezig met de console en vellen in dit item (voor zover dat kan) hun oordeel over Google Stadia.

De launch van Google Stadia

Voorafgaand aan de release van het platform was het vanuit Google zelf relatief rustig. Af en toe werden er wat presentaties gedaan waar games werden getoond en het platform werd uitgelegd, maar extreem fascinerende persconferenties waren het niet. De buitenwereld was echter een heel stuk drukker aan het speculeren. Zou de technologie meteen werken? Zijn er wel genoeg exclusives? Welke games komen er wel en niet naar het platform? Vlak voor de release bleek dat Google nog niet helemaal tevreden was. Onder druk van de buitenwereld werden er niet 12 maar 22 games speelbaar bij launch. Games waarvan was gepland die op een later moment toe te voegen aan de line-up. Daarnaast schijnt niet elke game 4K te supporten (komt volgens Google door de developers) en is ook de power van de GPU niet zo sterk als dat van tevoren gezegd werd.

De games

Van alle games die nu speelbaar zijn is er maar één Stadia exclusive: Gylt. Daarnaast zijn Assassin’s Creed Odyssey, Attack on Titan: Final Battle 2, Destiny 2: The Collection, Farming Simulator 2019, Final Fantasy XV, Football Manager 2020, Grid 2019, Just Dance 2020, Kine, Metro Exodus, Mortal Kombat 11, NBA 2K20, Rage 2, Rise of the Tomb Raider, Red Dead Redemption 2, Samurai Shodown, Shadow of the Tomb Raider, Thumper, Tomb Raider 2013, Trials Rising en Wolfenstein: Youngblood speelbaar bij launch. Een mix van van alles en nog wat, maar al wel bestaande games die mensen wellicht al op een andere console hebben gekocht of zelfs hebben uitgespeeld. En er komen natuurlijk nog zat games bij, maar die komen ook allemaal op andere consoles uit. Dat zijn dus (tenzij je een PC hebt die het grafisch gezien niet aan kan) geen system-cellers. Maar gaan die nog komen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch