Menu Premium

Table Top Racing verschijnt 6 augustus voor de PS Vita

Karen Koch 22/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je een iOS- of Android-product bezit heb je misschien al eventjes gespeeld met Table Top Racing. De game kwam vorig jaar in januari al uit op iOS systemen. De volgende versie liet daarna nog even op zich wachten, want de game kwam bijna een jaar later pas naar Android-systemen. Nu is aangekondigd dat ook PS Vita-eigenaren deze grappige racer kunnen gaan uittesten, want Table Top Racing verschijnt 6 augustus voor de PS Vita.

Playrise Digital, de ontwikkelaar, heeft de handen ineengeslagen met uitgever Ripstone om zo ook de kleine wagentjes met grote ambities naar de PS Vita te brengen. Dat Table Top Racing inspiratie haalt uit onder andere WipeOut is geen verassing. De baas van PlayRise Digital heeft namelijk ook meegewerkt aan dat project in de jaren ’90. Ze hebben dan ook geprobeerd om de essentie van racegames zoals WipeOut en Mario Kart te analyseren en te gebruiken in Table Top Racing, om zo de nostalgie van de oude racegames terug te halen.

Omdat alles in de game op miniatuurformaat is, hebben de ontwikkelaars allemaal verrassende tracks kunnen maken. Hierbij komen natuurlijk ook creatieve shortcuts, over-sized obstakels en idiote sprongen kijken. Om ook het competitieve element aan te sterken, zijn er ook wapens en ander soort power-ups te vinden op de tracks. Een korte speed boost om net die extra meters in te halen, een EMP om alle tegenstanders tot stilstand te brengen, of gewoon een big-ass bomb om mensen van de track te blazen; het is de bedoeling om de omgeving én deze power-ups te gebruiken om te winnen.

Natuurlijk krijgt de PS Vita geen directe port van de iOS- en Android-versies, maar zitten er allemaal extra functionaliteiten in. Zo heeft de PS Vita-versie betere controls, inclusief controle over het gas geven en remmen, kan je nu ook over je schouder kijken hoe je iedereen in het stop laat bijten en ziet alles er net even wat beter uit. Zo’n racegame is natuurlijk het leukste als je het met je vrienden kan spelen en dat vonden de mensen bij PlayRise Digital ook. Table Top Racing voor de PS Vita heeft namelijk zowel een mogelijkheid tot Wi-Fi verbindingen, als een ad-hoc verbinding.

Zoals al gezegd verschijnt Table Top Racing dus 6 augustus voor de PS Vita. Nog zo’n twee weken en dan kunnen we ook in Nederland lekker ouderwets tegen vrienden racen, met net iets mooiere graphics natuurlijk.

Table Top Racing verschijnt 6 augustus voor de PS Vita

Table Top Racing verschijnt 6 augustus voor de PS Vita

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch