Menu Premium

Systeemeisen van Assassin’s Creed 3 voor de PC zijn bekend

Gamekings Redactie 26/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De systeemeisen van Assassin’s Creed 3 voor de PC zijn bekend gemaakt door Ubisoft. Helaas heeft Ubisoft alleen de minimale eisen gepubliceerd en je zult deze dus op creatieve wijze moeten vergelijken met je eigen systeem. Laten we ze eerst maar eens even opsommen voor je:

  • Besturingssysteem: Windows Vista (SP2)/Windows 7 (SP1)/Windows 8
  • Processor: 2.66 GHz Intel Core2 Duo E6700 of 3.00 GHz AMD Athlon 64 X2 6000+ of beter aanbevolen
  • Geheugen: 2 GB (4 GB aanbevolen)
  • Videokaart: 512 MB DirectX 9.0c-compliant met Shader Model 4.0 of hoger (zie lijst van ondersteunde modellen)*
  • Geluidskaart: DirectX 9.0c-compliant (5.1 surround sound aanbevolen)
  • DVD-ROM: Dual-layer drive
  • Harde Schijf ruimte: 17 GB
  • Ondersteunde besturingsapparatuur: Windows-compatible toetsenbord, muis, externe controller (Xbox 360 Controller voor Windows aanbevolen)
  • Multiplayer: 256 kbps of snellere breedbandverbinding

Lijst van ondersteunde videokaarten op het moment van release:

  • AMD Radeon HD 3870/4000/5000/6000/7000 series of beter
  • NVIDIA GeForce 8600 GT /9/100/200/300/400/500/600 series of beter
  • Laptop versies van deze kaarten kunnen werken, maar zijn niet ondersteund. Deze chipsets zijn de enigen waarop de game gespeeld kan worden.

Opmerkelijk voor sommigen zal zijn dat Windows XP niet meer ondersteund wordt. Er is nog altijd een (slinkende) schare PC-gamers die zweren bij het oude snelle OS van Microsoft, maar in navolging van steeds meer ontwikkelaars heeft Ubisoft daar geen boodschap meer aan. Het overgrote merendeel van de PC-community zal hier intussen geen traan meer voor laten overigens.

De 17 Gigabyte aan harde schijf ruimte doet sommigen speculeren dat deze omvang alleen bereikt kan worden met een indrukwekkende sloot van extreem gedetailleerde textures. Als dat waar is, betekent het wellicht dat Ubisoft het groeiende gat tussen de PC en consoles respecteert met meer aandacht voor een superieure PC-versie. Het behoeft geen nadere uitleg dat de top van de PC voedselketen een dergelijke beslissing luidkeels zou toejuichen. Hun huis, tuin en keuken kerncentrales worden in hun beleving doorgaans veel te weinig uitgetest.

Maar meer dan veronderstellen kunnen we voorlopig niet doen. Volgens Boris in de hands-on preview kunnen we voor de PC een behoorlijk mooiere versie verwachten op basis van de beelden die hij op verschillende platforms heeft gezien. Laat ons weten hoe jij denkt dat het resultaat zal zijn, en of jij ook vindt dat de PC een simpele port met hogere resoluties zou moeten ontstijgen? Wij houden ons vingers gekruisd in ieder geval.

Assassin’s Creed 3 zal op 23 november verschijnen voor de PC. Een kleine maand later dan op de consoles Xbox 360 en PlayStation 3, waar ze de game al vanaf 30 oktober kunnen spelen.

Systeemeisen van Assassin's Creed 3 voor de PC zijn bekend

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch