Menu Premium

Super Smash Bros director Sakurai: “Geen Iron Man of Goku in Smash”

Dennis 26/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een boek met de Famitsu columns van Masahiro Sakurai is eindelijk vertaald. Hierin wijdt hij uit over de ontwikkeling van Super Smash Bros en de DLC plannen voor de game.

Goku en Iron Man in Super Smash Bros

Ten tijde van Super Smash Bros voor de Wii U en 3DS hield Sakurai een poll onder fans. Zo wilde hij erachter komen welke personages fans in de game wilden. Uiteindelijk is Bayonetta gekozen, maar zij was niet de winnaar van de poll. Characters boven haar konden simpelweg niet worden toegevoegd. Ook karakters als Goku en Iron Man bleken erg populair. Sakurai vindt echter niet dat zij in de game passen omdat ze niet oorspronkelijk uit een game komen.

In de toekomst denkt Sakurai niet nog eens een poll te houden. De voorgaande poll was wel erg veel gebruikt in de ontwikkeling van Smash Ultimate en was een reden dat alle personages in Ultimate terugkeerden. Sakurai wil echter ook meer horen van beginnende spelers, en zij doen niet aan zulke polls mee. Sowieso wil Sakurai dat Smash aantrekkelijker is voor casual gamers en ziet hij Smash als een party game.

Breath of the Wild in twee dagen uitspelen

Elk personage in Super Smash Bros heeft volgens Sakurai unieke systemen die speciaal voor dat karakter zijn gemaakt. Er gaat dus veel tijd inzitten. Zo heeft hij een beta-versie van Breath of the Wild in twee dagen uitgespeeld om erachter te komen hoe Link in de nieuwe game werkte.

Het maken van DLC personages is dan ook erg risicovol. Minder mensen kopen namelijk de DLC dan een hele nieuwe game. Het is dan ook vaak niet efficiënt om DLC te maken. Games updaten is nu erg normaal, en Smash doet hier dan ook aan mee, maar het blijft een vrijwillige service. Het al vroeg verkopen van een Season Pass (zoals Smash ook doet) is een manier waardoor meer mensen DLC aanschaffen. Sakurai zelf is daar echter geen fan van. Hij vindt het namelijk niet prettig om mensen dingen te verkopen waarvan ze de inhoud niet weten.

Mocht je nog meer willen lezen dan staat een vertaling van de meest interessante details hier. Discussieer ondertussen hieronder waarom Goku wel in Smash past en wie jij denkt dat deze E3 voor Smash wordt aangekondigd.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch