Menu Premium

Steam onthult nieuwe experimentele manieren om games te ontdekken

Dennis 13/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valve voelt ongetwijfeld de hete adem van de Epic Games Store in de nek, en lanceert nu Steam Labs om hun eigen winkel verder te verbeteren.

Steam Labs geeft een kijkje waar Valve mee bezig is

Steam Labs bestaat uit verschillende experimenten die klanten kunnen uitproberen voordat ze officieel in Steam worden geïntegreerd. Volgens Valve is het principe van deze service dat ze dingen kunnen uitproberen waarvan ze niet weten of ze goed genoeg zijn. Sommige functionaliteiten zullen dus nooit verder komen dan Steam Labs. Andere dingen zullen dankzij feedback juist eerst worden verbeterd voordat ze officieel worden geïmplementeerd.  Maar allemaal zijn ze duidelijk nog flink “work in progress”.

Micro Trailers, AIs, en Shows

De eerste drie experimenten zijn alvast erg veelbelovend. Zo kun je dankzij Micro Trailers in zes seconden heel snel zien wat voor game iets is. Het is een service dat al eerder bestond in de vorm van een Twitter Bot. De versie op Steam is echter wat uitgebreider.

Een andere experiment is de Automatic Show. Dit is een bot die verschillende Micro Trailers van populaire games achter elkaar zet en er een show van ongeveer een half uur van maakt. Het is de minst spannende nieuwe feature, vooral omdat het nog het minst af is. Het originele plan van deze show was namelijk om via text-to-speech ook een voice-over te hebben. Maar aangezien dit allemaal te robotachtig klonk is dat nog niet geïmplementeerd.

Het laatste experiment is waarschijnlijk de meest interessante. Het gaat hier namelijk om een Interactive Recommender. Deze tool kijkt onder andere hoe lang je bepaalde games hebt gespeeld om je op die manier andere games aan te raden die je ook leuk kunt vinden. Dit alles kun je vervolgens met verschillende sliders naar wens filteren.

Dit is natuurlijk pas het begin, en wie weet wat voor andere dingen Valve in de toekomst via Steam Labs zal introduceren. Wat vind jij van de eerste experimenten?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch