Menu Premium

Steam komt met een nieuwe officiële LGBTQ+-tag

Hylke Haagsma 24/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is een officiele LGBTQ+-tag toegevoegd aan Steam door Valve. Aan deze tag kunnen games worden gekoppeld. Het is een nieuwe toevoeging die nu beschikbaar is nadat er om werd gevraagd.

Steam geeft aan welke games onder LGBTQ+ vallen

Ontwikkelaars en ook bezoekers van Steam kunnen hun eigen tags toevoegen. Deze tags ontvangen geen hub-pagina meer op Steam waar alle games die onder de tag vallen worden getoond. Enkel door Valve goedgekeurde tags ontvangen een hub-pagina. LGBTQ+ is daar nu een van, hierdoor kunnen deze games makkelijker gevonden worden via de hub-pagina. 

Discussie over het toevoegen van een LGBTQ+ tag

De toevoeging van een LGBTQ+-tag is onder andere mogelijk is gemaakt dankzij de onafhankelijke ontwikkelaar Yitz. Dat is de maker van de RPG Nepenthe en het aankomende To The Dark Tower. Hij gaf het gemis van een officiële LGBTQ+-tag aan op het ontwikkelaarsforum van Steam. Dit zorgde voor de nodige discussie… Een Valve-werknemer antwoordde op de discussie met het nieuws dat LGBTQ+ nu een goedgekeurde tag is.

LGBTQ is een afkorting die staat voor lesbian (lesbisch), gay (homeseksueel), bisexual (biseksueel) en transgender. De Q staat voor Queer of Questioning ( twijfelend). Ook in steeds meer games worden deze seksuele voorkeuren op een open en niet-oordelende manier toegepast. Waar er eerst vooral grappen over werd gemaakt zien we nu personage die gay zijn zoals Ellie in The Last of Us.

Vinden jullie het goed dat deze tag is toegevoegd? Laat het weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch