Menu Premium

Starfield zal niet op de Playstation 5 verschijnen

Dansky 18/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Slecht nieuws voor Playstation en Bethesda fans. Want Starfield, de nieuwe game van Bethesda die dit jaar uit moet komen, zal dat niet doen op de Playstation 5. Dubbel pech voor diegene die een Playstation 5 hebben en graag Starfield zouden willen spelen. Heb je eindelijk zo’n console, komt je game er niet op uit. Het bericht komt van journalist Jeff Grubb – een bekende uit de games industrie die altijd wel een leuk feitje weet te maken van een gerucht.

Starfield brengt exclusiviteit naar Game Pass

Nog voor de deal eindelijk rond was omtrent de overname van Zenimax door Xbox werd er al gefluisterd: wat heeft dit voor gevolgen voor Bethesda games? Toentertijd zei Ome Phil nog dat het doel van de overname was om meer exclusiviteit naar Xbox c.q. Game Pass te halen. Menig fan die geen Xbox of PC bezitter is schoot in acute stress. En Elder Scrolls dan?! En Starfield?! Daar werd nog niet over gesproken maar nu is het hoge woord eruit. Starfield zal niet op de Playstation 5 uitkomen.

Het Xbox offensief komt op stoom

Het lijkt erop dat het offensief van Xbox op stoom begint te komen. Alhoewel de Playstation 5 tot nu toe dé exclusives heeft, maar laten we eerlijk wezen de échte next-gen ervaring is nog niet ten tonele verschenen, lijkt dit de eerste move van Xbox te worden. Het was nog even afwachten wat Xbox ging doen met de Bethesda games. Games als Deathloop en Ghostwire: Tokyo komen wel gewoon naar de Playstation 5. Sterker nog; deze zijn exclusief voor de Playstation 5 en Xbox honoreert deze contracten. Volgens geruchten was Playstation tevens bezig met het onderhandelen over een timed-exclusive deal voor Starfield. Dus dit had zomaar de andere kant op kunnen vallen. Playstation 5 bezitters zijn dus nog niet helemaal Bethesdaloos. Of Deathloop en Ghostwire: Tokyo een eerlijke ruil zijn tegen een titel als Starfield moet nog maar blijken natuurlijk. Xbox zowel als Bethesda hebben nog geen officieel statement naar buiten gebracht dus misschien is het een timed-exclusive. Misschien komt de Playstation bezitter met de schrik vrij.

Maar misschien ook niet.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch