Menu Premium

‘Star Wars film gebaseerd op Knights of the Old Republic in ontwikkeling’

Hylke Haagsma 24/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is naar verluidt een Star Wars film gebaseerd op Knights of the Old Republic in ontwikkeling bij Disney. En het zou zomaar eens de eerste film in een trilogie kunnen worden.

Een Star Wars game verfilming?!

Het nieuws komt van Buzzfeed News. We moeten het niet als absolute waarheid zien maar ze geven aan dat ze de informatie hebben van drie bronnen die zeer dicht op het project zitten. Deze bronnen beweren dat het momenteel wordt geschreven door Laeta Kalogridis, bekend van het schrijven van Shutter Island en als uitvoerend producent van Avatar. Haar meest recente functie is als co-scenarist op Alita: Battle Angel. Deze film deed het qua financiële resultaten minder dan een Captain Marvel die rond dezelfde periode uitkwam. Maar is zeer geliefd bij zowel fans van de manga-reeks als nieuwe kijkers.

Kalogridis schrijft het script voor Knights of the Old Republic

Kalogridis zou naar verluidt zijn ingehuurd om het script in het voorjaar van 2018 te ontwikkelen en zou bijna het eerste script van een potentiële KOTOR-trilogie hebben voltooid. Buzzfeed’s artikel noemt Bastila Shan, Darth Malak en Darth Revan als potentiële personages.

In april, tijdens Star Wars Celebration, bevestigde Lucas-filmpresident Kathaleen Kennedy dat de studio iets KOTOR gerelateerd aan het ontwikkelen is : “Ja, we ontwikkelen iets om naar te kijken. Op dit moment heb ik geen idee waar dingen zullen eindigen.”

Knights of the Old Republic werd in 2003 gereleased. Het vind plaats ongeveer 4.000 jaar vóór de opkomst van het Galactic Empire dat plaatsvond in Revenge of the Sith. Het verhaal gaat over Darth Malak, een Dark Lord of the Sith en voormalige leerling van de sinistere Darth Revan, die een Sith-armada tegen de gevestigde Republiek gebruikte. Gevestigd in een tijd waarin Jedi veel meer voorkwamen dan in de originele Star Wars-trilogie, blijft KOTOR bekend om zijn verhaal en een grote plotwending.

En de andere films dan?

De eerstvolgende trilogie zal komen van de Game of Thrones makers David Benioff en D.B. Weiss. Het is nog niet duidelijk of de Knights of the Old Republic films door hun zullen worden gemaakt.

Zie jij Knights of the Old Republic film(s) wel zitten? En denk je dat het verfrissend zou kunnen zijn voor Star Wars?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch