Menu Premium

Star Ocean: First Departure R verschijnt eind dit jaar

Alex 11/09/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een aantal maanden geleden kon je op Gamekings.tv lezen, dat Square Enix bezig is met een remake van de PSP-game Star Ocean: First Departure. Een releasedatum was echter nog niet bekendgemaakt; tot vandaag. Star Ocean: First Departure R, zoals de game zal gaan heten, zal het levenslicht gaan zien op 5 december aanstaande. Zo liet Square Enix weten via het officiƫle Twitterkanaal van de game.

Meer dan alleen graphics

Het betreft een remake van een remake en zal te spelen zijn op zowel de PlayStation 4 als op de Nintendo Switch. Deze JRPG is een mix tussen een sci-fi en een fantasy-game en is gebaseerd op de PSP-titel uit 2007. Wat op haar beurt weer een opgepoetste versie was van het origineel, wat in 1996 werd uitgebracht op de SNES. First Departure R krijgt verbeterde HD graphics, verbeterde battle mechanics en een optie om de game sneller te laten draaien doormiddel van een heuse speed mode. Er zijn getekende cutscenes toegevoegd en krijg jij als speler de mogelijkheid om te schakelen tussen de originele Japanse stemmen of de Engelse. Hiervoor is de oude voice cast bijeengeroepen om hun stemmen te verlenen voor deze 2019 versie. Naast deze informatie heeft Square Enix ook de eerste trailer op het wereldwijde web gezet.

Volledig nieuwe character illustraties

First Departure R zal ook worden voorzien van nieuwe character illustraties. Jij als speler kan straks namelijk gaan kiezen tussen de originele tekeningen of de nieuwe. In een interview met character illustrator Katsumi Enami, dat in zijn geheel is terug te lezen op de officiƫle PlayStation Blog, verteld de beste man wat er allemaal vooraf is gegaan bij het tekenen van de verschillende characters. Ga jij deze game in huis halen? Of ben je een beetje JRPG-moe? Laat het vooral weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch