Menu Premium

Star Ocean: First Departure krijgt wederom een remake

Alex 28/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Square Enix heeft middels een Tweet laten weten dat zij bezig zijn met een remake van de PSP-game Star Ocean: First Departure. Hoewel deze game in de tijd van de PlayStation Portable al een remake was, brengt Square Enix deze gewoon nog een keer uit. Een remake van een remake dus. De game wordt omgedoopt tot Star Ocean: First Departure R  en zal nu echter voor de PlayStation 4 en de Nintendo Switch in een nieuw jasje worden gestoken.

Meer informatie graag

Helaas moeten wij het doen met de Tweet van Square Enix. Verdere informatie omtrent Star Ocean: First Departure R is er nog niet vrijgegeven. Wel wist het Japanse bedrijf te melden dat wij als gamer al hun communicatiekanalen goed in de gaten moeten gaan houden de komende tijd. Met de E3 al kloppend aan de spreekwoordelijke deuren, gaan wij hier waarschijnlijk snel meer van horen en zien.

Een remake van een remake

De originele Star Ocean zag in 1996 voor het eerst het levenslicht op de SNES. Deze action-rpg werd ontwikkeld door tri-Ace en uitgegeven door Enix (het voormalige Square Enix). In 2007 werd de game opnieuw uitgegeven in de vorm van de bovengenoemde PSP-remake, onder de naam Star Ocean: First Departure. Blijkbaar is Square Enix ervan overtuigd dat Star Ocean toe is aan een HD-remake op de huidige consoles. In totaal zijn er 9 delen in de Star Ocean-reeks (inclusief de PSP-remake) waarvan er zelfs een deel verschenen is voor iOS en Android-toestellen, genaamd Star Ocean: Anamnesis.

Laten wij hopen dat deze HD-versie voor de PlayStation 4 en Nintendo Switch meer weet te brengen dan alleen wat upscaling van de graphics. Wie van jullie zit er eigenlijk nog te wachten op wederom een opgepoetste versie van het origineel?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch