Menu Premium

Square Enix heeft nog niets betaald aan de ontwikkelaar van Outriders

Mitchel Hoes 18/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Begin dit jaar zag je de game Outriders bij onze items vaak voorbij kwamen. Het leek best een succes te kunnen worden. Ondanks dat het niet echt origineel was en in het begin veel server problemen had. Ook gingen de crossplay mogelijkheden op slot. Toch was er bij Square Enix een reden voor een feestje. De game had namelijk 3,5 miljoen spelers. Bij de ontwikkelaar People Can Fly studios was het een compleet ander verhaal. De ontwikkelaar heeft nog niets gehoord van Square Enix. Ze hadden namelijk nog geen geld ontvangen. Dat liet de Poolse ontwikkelaar weten aan investeerders en in een financieel verslag.

Geen Royalties ontvangen van Square Enix

In het verslag vermelde de Poolse ontwikkelaar dat ze nog geen royaltybetaling hadden ontvangen van Square Enix. Royalties worden pas betaald nadat alle kosten van de uitgever zijn terugverdiend. Volgens de overeenkomst moeten alle royalties die gemaakt zijn door winst worden betaald aan People Can Fly. Dit zou binnen 45 dagen na het einde van het 1e kwartaal dat het uitgegeven was moeten worden betaald.

Xbox Game Pass geen goede oplossing?

Het is dan wel apart voor de ontwikkelaar dat Square Enix ‘feest had gevierd’. Het lijkt er dus op dat de kosten erg hoog waren, misschien nog wel hoger dan de ontwikkelaar zelf had verwacht. Ze hebben nu dus ook besloten om de volgende game zelf uit te geven. Game Pass lijkt dus misschien niet de oplossing voor alle type games. Een grote playerbase betekent niet automatisch meer geld in het laatje wanneer dit vanuit een abonnementsvorm komt. Outriders had dan wel veel mechanics dat we kende uit Destiny. Ze hadden echter niet de formule om winst te creëren, zoals die game dat wel had. Wat dit verder gaat betekenen en of Outriders ooit echt winstgevend zal zijn is dus maar afwachten. Voor ontwikkelaars misschien een teken om goed na te denken over het kiezen van een uitgever.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch