Menu Premium

South Park: The Stick of Truth krijgt waarschijnlijk geen DLC

Karim Shehata 04/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorig jaar maart verscheen South Park: The Stick of Truth na een turbulente periode voor de game. Zo zou de game enkele jaren(!) eerder al beschikbaar moeten zijn, maar onder meer door het faillissement van THQ was het bestaan van de game zelfs even in gevaar. Ubisoft besloot de game uit te geven, maar deze turbulente periode heeft er naar alle waarschijnlijkheid voor gezorgd dat de humoristische RPG van Obisdian Entertainment geen DLC te verwerken zal krijgen. Dit is althans wat de ontwikkelaar zelf stelt.

“Zo ver we weten is de relatie tussen Ubisoft en South Park over”, begint de CEO van Obisidian Entertainment, genaamd Feargus Urquhart. Aangezien de ontwikkelaar zelf nog niet klaar wilt zijn met South Park, heeft het Ubisoft op de hoogte gebracht van het feit dat de ontwikkelstudio maar wat graag DLC zou willen maken voor de game. “Ik heb geen idee wat dat dan in zal moeten houden”, voegt de CEO daar aan toe.

Dieper ingaand op de DLC-kwestie rondom South Park: The Stick of Truth zegt Urquhart dat het probleem niet is dat er geen potentie is voor story DLC, maar dat de ontwikkeling van de game één van de meest stressvolle ontwikkelingen ooit is geweest binnen Obsidian Entertainment. Volgens Urquhart is South Park: The Stick of Truth echter wel één van de beste, zo niet de beste gelicenseerde game ooit. “Het voelt aan als een TV-seizoen van South Park. Vijf jaar terug bespraken wij met Trey Parker en Matt Stone (bedenkers en makers van South Park) dat het één en al South Park moest ademen. Het moest eruit zien als de show en voelen als de show”, aldus Urquhart.

Oppervlakkig blijven de uitspraken van Uruqhart echter niet, want hij neemt ons mee naar het begin van de ontwikkeling van de game. Zo was het de bedoeling dat de game onder toeziend oog van South Park Digital Studios ontwikkeld zou worden en Viacom, in Nederland moederbedrijf van onder meer Comedy Central en MTV, zou de game financieren. Viacom kon dit echter niet betalen en daardoor ging South Park Digital Studios opzoek naar een nieuwe uitgever. Op dat moment kwam THQ in beeld en met deze uitgever werd de mogelijke DLC besproken, alhoewel dit alleen nog op papier bestond. Na het faillissement ging de game na een stressvolle periode naar Ubisoft en moest er nog hard gewerkt worden aan de game om deze binnen een aannemelijke tijdsperiode af te krijgen. DLC kwam toen niet meer ter sprake en is na het afmaken van de game nooit meer ter sprake gekomen, omdat Trey Parker en Matt Stone afstand wilde nemen van de stressvolle periode die de ontwikkeling van South Park: The Stick of Truth heet, evenals de ontwikkelaar zelf. “Na alle stress en het wisselen van uitgevers kon iedereen wel een knuffel gebruiken”, aldus de CEO.

Zou jij nog graag DLC zien voor South Park: The Stick of Truth, welke vorig jaar verscheen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC? Laat het ons weten door middel van een reactie!

Bron: Polygon

South Park: The Stick of Truth krijgt waarschijnlijk geen DLC

South Park: The Stick of Truth krijgt waarschijnlijk geen DLC

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch