Menu Premium

South Park: The Stick of Truth krijgt meer censuur in Duitsland

Karim Shehata 27/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eerder deze week wisten we al te melden dat er wat scenes zijn gecensureerd in de Europese versie van South Park: The Stick of Truth. Zo worden de scenes waarin abortussen worden gepleegd en waarin ‘anal probes’ voorkomen vervangen door een stuk tekst. Dit besluit heeft uitgever Ubisoft genomen wegens marketingredenen. Vergeleken met onze oosterburen zijn we er echter minder erg aan toe, want South Park: The Stick of Truth krijgt meer censuur in Duitsland.

Dit meldt VG247 nadat zij hadden gesproken met een woordvoerder van Ubisoft. Tijdens het spelen van de game zagen de medewerkers van de Amerikaanse website dat er swastika’s in de game zaten, welke, zoals iedereen waarschijnlijk wel weet, werden gebruikt door Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Nadat zij dit gezien hadden, heeft de website meteen contact opgenomen met Ubisoft, waarop de Franse uitgever kon bevestigen dat deze Nazi-symbolen gecensureerd zijn in Duitsland. De reden om deze symbolen bij onze oosterburen te censureren zijn duidelijk: “In de Duitse versie zijn alle Nazi-symbolen gecensureerd. Dit besluit hebben wij genomen in samenspraak met de Duitse overheid”, aldus de woordvoerder van Ubisoft.

Hierdoor zijn er in Duitsland dus meer scenes gecensureerd in South Park: The Stick of Truth dan in bijvoorbeeld Nederland. VG247 kon echter niet vertellen in welke context deze Nazi-symbolen gebruikt werden in de game, want de website mag nog niets vertellen over de game. Laten we in ieder geval hopen dat Ubisoft niet besluit nog meer censuur door te voeren richting de release op 7 maart, want vooralsnog lijkt de Amerikaanse versie van de game geen censuur te bevatten. Overigens is het nog wel het vermelden waard dat de Europese PC-versie geen censuur te verwerken krijgt en hierdoor is het dus onduidelijk of de Duitse PC-versie wel gecensureerd wordt. South Park: The Stick of Truth verschijnt daarnaast voor de Xbox 360 en de PlayStation 3.

South Park: The Stick of Truth krijgt meer censuur in Duitsland

South Park: The Stick of Truth krijgt meer censuur in Duitsland

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch