Menu Premium

Sony’s MLB: The Show vanaf 2021 ook naar andere consoles

Reilly 10/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony en de┬áMajor League Baseball – afgekort MLB – hebben vandaag een opmerkelijke deal aangekondigd. Afgezien van een verlenging van het contract die ze al hebben lopen, waarbij Sony elk jaar een MLB: The Show game aflevert, zullen toekomstige games ook op rivaliserende consoles uitkomen.

Niet alleen meer PlayStation

De MLB: The Show serie games (alhoewel het eerst nog gewoon MLB heette) zag voor het eerst het daglicht in 1997. Sindsdien zijn er 24 games uitgekomen – allemaal alleen voor PlayStation apparaten. De serie wordt dan ook gemaakt door een Sony first-party studio. Op dit moment is dat┬áSIE San Diego Studio. Dat Sony en MLB vandaag aankondigen dat de games voortaan ook op consoles van andere bedrijven uit zullen komen is dus zeer opmerkelijk.

In het persbericht worden overigens geen specifieke consoles genoemd. Het enige wat ze wel vrij geven is dat andere consoles de games vanaf begin 2021 kunnen verwachten. Maar goed, zoveel andere partijen zijn er natuurlijk niet. Het lijkt aannemelijk dat het om Xbox en Nintendo consoles gaat. Op Twitter reageerde Phil Spencer, baas van Xbox, door te zeggen dat hij blij is dat meer gamers de games straks kunnen gaan spelen. Of dat ook Xbox-gamers zullen zijn laat hij nog even in het midden.

Nintendo is nog onduidelijker. Zij reageren alleen met een plaatje van een honkbal.

Overigens spreekt het persbericht specifiek over “console platforms”. De kans is dus klein dat PC gamers ook MBL: The Show kunnen verwachten op bijvoorbeeld Steam of de Epic Games Store.

Voor Nederland is dit nieuwtje wellicht wat minder interessant. Tenslotte is honkbal niet bepaald een grote sport hier, en is de MLB: The Show serie sowieso pas sinds enkele jaren hier te koop. Niettemin blijft het natuurlijk zeer interessant dat een PlayStation first-party studio nu games gaat ontwikkelen die ook op andere consoles uit gaan komen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch