Menu Premium

Sony wil Call of Duty: Modern Warfare niet digitaal verkopen in Rusland

Reilly 23/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Activision heeft vandaag bekend gemaakt dat Sony er voor kiest om de nieuwste Call of Duty niet digitaal te verkopen in Rusland. Activision maakte dit bekend met haar Russische Twitter account.

Te controversieel?

Russisch spreken doen we hier niet maar als we Eurogamer mogen geloven is dit de vertaling van de tweet:

“Call of Duty: Modern Warfare is a fictional game that has been thoughtfully created to entertain fans and tell a compelling narrative. Sony Interactive Entertainment has decided not to sell Modern Warfare on the PlayStation Store in Russia at this time. We look forward to launching Modern Warfare digitally in Russia on 25 October on PC via Battle.net and on console via Xbox.”

Activsion benadrukt dat het hier om een fictief product gaat. Ook benadrukt het dat het spel wel digitaal op PC en op Xbox te krijgen zal zijn. Volgens de website Statcounter heeft PlayStation 80.92% van de console markt in Rusland te pakken. Daarnaast is het PC platform gigantisch in Rusland. Volgens het Nederlandse Newzoo was Rusland in 2013 de grootste PC-land in de wereld. Daarnaast gaan we er van uit dat het spel wel fysiek te koop zal zijn voor de PlayStation 4.

De beweegredenen van Sony weten we helaas niet. Mogelijk dat het spel content bevat die Sony als te controversieel beschouwt voor Rusland. Het complete verhaal van het spel kennen we natuurlijk nog niet maar als we de media mogen geloven zal het verhaal zeker wel heftige scenes bevatten.

Het verhaal

Het spel moet nog uitkomen, dus wat die heftige scenes precies inhouden weten we nog niet. Wel weten we dat in het verhaal van de nieuwe Call of Duty Rusland wel een significante rol heeft. In het verhaal speelt de speler een rebel waarbij hij of zij tegen Russen moet vechten. Volgens media, die al delen van het spel gezien en gespeeld hebben, is er onder andere een scene waarin een Russische soldaat de vader van een klein meisje vermoord – waarop het meisje weer die soldaat vermoord.

No Russian

Call of Duty heeft sowieso een verleden met controversiĆ«le scenes met betrekking tot Rusland. De wat oudere gamers onder ons die Call of Duty: Modern Warfare 2 nog gespeeld hebben zullen ongetwijfeld de missie “No Russian” herinneren. Deze missie deed destijds veel media-drama doen opwaaien. De speler zat undercover bij een groep Russische terroristen. De terroristen openen op een gegeven moment het vuur op een burgers bij een vliegveld en de speler kan er voor kiezen om ook te gaan schieten.

De reboot van Call of Duty: Modern Warfare komt uit op 25 Oktober, 2019. Dan kunnen we eindelijk zelf zien waarom Sony zich zoveel zorgen maakt om dit spel.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch