Menu Premium

Sony verkocht in 2020, ondanks grote schaarste, 4.5 miljoen PS5 consoles

Jan Johan Beldrok 03/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ondanks het feit dat je er bijna een dagtaak aan hebt om een vrije PS5 in het wild te spotten, doet Sony momenteel erg goede zaken. Volgens hun jaarverslag hebben ze al ruim 4,5 miljoen PS5 consoles verkocht. In 2020 that is. En dat zal voor velen raar klinken die al maanden op zoek zijn naar deze gewilde console. Maar goed, de consoles zijn natuurlijk ook in andere landen te koop. Ook is niet bekend of al deze consoles rechtstreeks in de handen van de gamers kwamen of dat een (groot) gedeelte via scalpers in de handel kwam.

Hoogtijdagen PS4 lijken nu toch echt voorbij

Elk voordeel heeft zijn nadeel. En als mensen een PS5 kopen, dan gaan ze niet langer naar de winkels voor een PS4. De verkopen van de PS4 zijn dan ook fors gedaald. Wat logisch is omdat er dik over de 100 miljoen van deze consoles zijn verpatst. Door het succes van de nieuwe console kan Sony toch een fikse verhoging van de omzet aankondigen. de inkomsten zijn namelijk met 40 procent gestegen naar 883,2 miljard Yen, omgerekend zo’n 8,4 miljard dollar. En dat is, vinden wij, best een geinig bedrag.

Maar wanneer kan ik dan een PS5 kopen?

Leuk voor Sony dus, die mooie cijfers en de bakken met dollars. Maar wanneer kan ik nu redelijk eenvoudig een PS5  kopen? Zonder dat ik mijn vingers blauw F5? Nu, dat kan nog wel even duren. De onderdelen van de console zijn nogal schaars en door de pandemie is het transport ook een pain in the ass. Lisa Su, de bazin van AMD, waar de chips worden gemaakt, voorspelde vorige week zelfs dat de next-gen console tot de lente van dit jaar schaars blijft. En wij denken zelfs dat de zomer niet veel beter gaat worden. Maar je weet het, geduld is een schone zaak…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch