Menu Premium

Sony redt Evo Fighter series van ondergang; in augustus nieuw vecht-toernooi

JeffreyHage 19/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na een jaar afwezigheid is de Evolution Champion Series (of: Evo) terug! Dit keer onder de vleugel van Sony. Dat werd gisteren online bekend gemaakt. In augustus 2021 komt er eveneens een online vecht-toernooi, genaamd Evo online. Evo-online wordt een écht esports evenement. De fighting games die meedoen zijn Tekken 7, Street Fighter 5: Champion Edition, Mortal Kombat 11 Ultimate en Guilty Gear Strive (dat in juni uitkomt). Toegang tot het event is gratis.

Evolution Championship Series

De Evo series is terug van weggeweest. Na een jaar afwezigheid (en fikse geldproblemen) heeft Sony het project gered en in handen genomen. De Japanners gaan EVO samen met RTS leiden. Tony en Tom Cannon blijven voorlopig aan als: “closely involved key advisors,” aldus Sony. De reden voor de switch naar Sony is ook bekendgemaakt. De Cannon broers waren op zoek naar een strategische ervaren partner die écht respect toont voor de Fighting Games Community. In de tweet hieronder van Evo online is het volledige persbericht na te lezen.

Fysiek toernooi in july 2020 ging al niet door

Het was de bedoeling dat de terugkeer van EVO gevierd zou worden middels een groots fysiek toernooi. Helaas gooit Covid-19 ook hier wat roet in het eten, waardoor een editie in juli 2020 kwam te vervallen. Er was echter nog meer opvallend nieuws omtrent deze editie. Chief Excecutive Joey Cuellar werd rondom dit event ontslagen vanwege seksueel wangedrag. De Cannon broers grepen dit bericht aan om hier zichzelf nogmaals over uit te spreken: “Harassment or abuse of any kind has no place within Evo or any of our future events. And we’re taking every precaution to make sure members of our community will always be treated with the respect, dignity, and decency you deserve.” Maar goed, frisse start, solide partner en de beroemde en beruchte serie is terug met het event in augustus 2021!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch