Menu Premium

De games van fighting games toernooi Evolution 2019 zijn bekend

Thijs Bos 27/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ieder jaar in Las Vegas strijden de beste fighting games spelers tegen elkaar voor de begeerde titel van EVO champion. Net als ieder jaar is er een samenstelling van games die op de grote stage worden gespeeld en voor de 2019 editie van het toernooi is deze zojuist bekend gemaakt. In het weekend van 2 tot en met 4 augustus komen duizenden spelers bijeen om deel te nemen aan de verschillende toernooien.

De samengestelde lijst

De complete lijst van de spellen die op de grote stage gespeeld en gestreamd gaan worden zijn:
Blazblue: Cross Tag Battle
Dragon Ball FighterZ
Mortal Kombat 11
SAMURAI SHODOWN
SoulCalibur VI
Street Fighter V: Arcade Edition
Super Smash Bros. Ultimate
Tekken 7
Under Night In-Birth Exe:late[st]

Interessante samenstelling

Een paar games zijn niet verrassend. De aanwezigheid van spellen zoals Tekken, Dragon Ball, Street Fighter en Smash Ultimate is zo voorspelbaar als de zon die vanochtend scheen. Twee spellen zijn op dit moment nog niet uit en hebben nog niet bewezen of ze competitief gezien iets te bieden hebben. Mortal Kombat 11 komt pas over twee maanden en vervangt hiermee Injustice 2. De games van NetherRealm Studios hebben altijd een vaste plek op het toernooi, maar nooit twee tegelijk. SAMURAI SHODOWN, waarvan we pas net een gameplay trailer van hebben gezien, gaat ook speelbaar zijn. Dit is echt een verrassing, want op dit moment is alleen bekend dat het spel ergens in de zomer uitkomt. De vraag is dan hoelang spelers te tijd hebben om het spel te leren spelen.

Geen Melee op EVO?

Een verrassing is de afwezigheid van Super Smash Bros. Melee. Melee is al eens teruggekomen na aan lange afwezigheid en had de laatste jaren altijd een vaste plek naast Smash 4, maar nu is toch echt de keuze gemaakt om alleen Smash Ultimate op het toernooi te hebben. Het zal er wel mee te maken hebben dat Melee als enige nog op de beeldbuis televisies werd gespeeld. Je weet wel, die grote tv’s die zo moeilijk te tillen zijn.

Genoeg ruimte voor anime fighters

Net als de voorgaande jaren wordt er ruimte gegeven aan anime fighters. Dit subgenre van fighting games kenmerkt zich natuurlijk door de visuele presentatie, maar zijn ook vaak spellen die technisch veel diepgang hebben. De bekendste hiervan is Dragon Ball FighterZ, maar deze wordt bijgestaan door Under Night In-Birth Exe:late[st] en Blazblue: Cross Tag Battle. De Blazblue game is opmerkelijk, want dit spel is een samenstelling van verschillende anime fighting games waaronder: Blazblue, Guilty Gear en Under Night In-Birth. Waarom de keuze gemaakt is om een samenstelling game speelbaar te hebben samen met één game die deel is van de samenstelling, is niet duidelijk, maar leuk voor de fans.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch