Menu Premium

Sony overweegt een pre-loading functie voor games op de PlayStation 4

Karim Shehata 24/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de PlayStation 3 is het niet alleen mogelijk om games te pre-orderen, maar ook kun je de benodigde bestanden om de desbetreffende game te kunnen spelen alvast downloaden naar je console. Deze functie werd toegepast bij de releases van Call of Duty: Ghosts en Grand Theft Auto V. Bij de gloednieuwe console van het Japanse bedrijf kan dit nog niet, maar hier komt mogelijk snel verandering in: Sony overweegt een pre-loading functie voor games op de PlayStation 4.

Dit heeft een vertegenwoordiger van Sony gemeld aan Polygon. “We weten dat dit de functie is waarop iedereen zit te wachten en daarom wordt de functie ook overwogen door ons”, aldus de vertegenwoordiger. “Op dit moment kunnen we geen specifieke aankondiging doen, maar hou de aankondigingen rondom systeemupdates en toevoegde functionaliteiten in de gaten”. Alhoewel de vertegenwoordiger niets aankondigt, is het dus niet ondenkbaar dat de volgende update voor de PlayStation 4 een dergelijke functie met zich mee zal brengen. Wel weten we al dat de volgende update die er mogelijk in april aan zit te komen het capturen van games toegankelijker maakt op de PlayStation 4. Zo is het straks mogelijk om bijvoorbeeld een externe harde schijf aan te sluiten op de console om zo dus je opgenomen content in eigen beheer te hebben. Tevens wordt het ook mogelijk om langer dan vijftien minuten in één keer op te nemen en kan de lightbar van de DualShock 4 gedimd worden wanneer de update verschijnt.

Terugkomend op de pre-loading functie: vorige week liet het officiële Twitter-kanaal van Sucker Punch, ontwikkelaar van inFAMOUS: Second Son, al doorschemeren dat er in april mogelijk een dergelijke functionaliteit zit aan te komen voor Sony’s console. “Er komt geen pre-load voor de PS4 tot zeker april”, aldus de tweet van de ontwikkelaar. Wanneer we de vertegenwoordiger en Sucker Punch Productions moeten geloven, komt er in april dus een update die waarschijnlijk een pre-loading functie met zich meeneemt. Wanneer dit gaat mogelijk gaat gebeuren, hoor en lees je dat natuurlijk op Gamekings.tv.

Sony overweegt een pre-loading functie voor games op de PlayStation 4

Sony overweegt een pre-loading functie voor games op de PlayStation 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch