Menu Premium

[Gamescom 2012] Sony liet Remember Me vallen

Gamekings Redactie 16/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony liet Remember Me vallen. De nieuwe IP van Capcom is eigenlijk niet zo heel nieuw, de game debuteerde namelijk vorig jaar op Gamescom al onder de naam Adrift.

De game had exclusief voor PlayStation 3 kunnen zijn, maar Sony besloot er toch niet mee door te gaan. Dit laat de medeoprichter, Oskar Guilbert, van de Franse ontwikkelstudio Dontnod Entertainment weten.

“Ze stopte vorige jaar een groot aantal games bij Sony en wij namen de IP rechten voor Adrift terug. Gelukkig hadden we de mogelijkheid om de game door te blijven ontwikkelen dankzij de steun van onze investeerders. We waren vervolgens in staat om de game vast te leggen bij een uitgever waarvan het portofolio ook nog eens beter bij de game past”, aldus Guilbert.

De nieuwe uitgever Capcom lijkt een frisse IP op de kop getikt te hebben. De Fransman laat wel weten dat alles wat ze nu van Remember Me hebben laten zien niet helemaal overeenkomt met de plannen die Sony had voor de game.

“Het project is niet helemaal hetzelfde, het is een evolutie. Het concept dat we hadden met Sony was anders. Sony wilde de focus leggen op een ander type game en dat was voor ons geen goede match. Maar we staan nog steeds op goede voet met hun.”

Remember Me gooit hoge ogen op Gamescom en wordt in mei 2013 verwacht voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Heeft Sony een grote fout gemaakt door deze (eerst exclusieve) IP te laten varen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch