Menu Premium

Sony is aangeklaagd voor het discrimineren op basis van gender

Dansky 24/11/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het regent aanklachten. Nu hoef je niet meteen je paraplu erbij te pakken want dit gaat voornamelijk om grote bedrijven. Mismanagement binnen grote bedrijven begint steeds meer aan het licht te komen. Is het niet Activision Blizzard met hun pestkopperij en seksuele intimidatie is het wel Sony. Een medewerkster van Sony heeft afgelopen 22 november aangeklaagd omdat Sony volgens haar discrimineert op basis van gender.

Vrouwelijke medewerkers worden consequent gediscrimineerd

De aanklacht staat vol aantijgingen richting Sony. Zo zou Mevrouw Majo, niet de Zaanse variant, haar aanvragen via een mannelijke stagiaire doen. Dit kwam doordat aanvragen van medewerksters vrijwel altijd werden genegeerd. Dat een mannelijke stagiaire hoger wordt ingeschat dan een medewerkers die al ruim 7 jaar in dienst is, klinkt inderdaad wat vreemd. Daarnaast heeft zij in totaal zes jaar gewerkt bij Sony zonder enige promotie te krijgen. Ondanks dat zij drie jaar lang iemand aanstuurde en dus in feite een management rol vervulde. Toen zij uiteindelijk een aangetekende brief stuurde om de gender discriminatie aan te tonen kreeg zij te horen dat zij werd ontslagen. Nou ja, het departement waarin zij werkt werd opgeheven. Het maakte niet uit dat zij niet eens in dat departement werkzaam was.

Sony moet nu voor het gerecht komenĀ 

Mevrouw Majo legt in totaal twaalf claims neer bij haar ex-werkgever. Uiteindelijk zal deze rechtszaak ervoor moeten zorgen dat vrouwen binnen Sony gelijke behandeling kunnen genieten. Iets wat niet meer dan normaal is natuurlijk. Een week geleden schreef Jim Ryan van PlayStation nog een brief naar de werknemers onder hem om zijn schok en afgunst te laten blijken rond het Activision Blizzard debacle. Al met al kan dit voor Sony en Jim net zo uitpakken als bij Activision Blizzard. De tijd zal het leren of Jim, zoals Bobby, zelf ook wist van dit soort praktijken.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch