Menu Premium

Sony herstructureert haar eigen studio’s in het Verenigd Koninkrijk

Karim Shehata 25/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op het moment lijkt alles voor de wind te gaan bij Sony wat betreft de games-divisie. Toch lijkt het misschien beter te gaan dan dat het daadwerkelijk gaat, want Sony herstructureert haar eigen studio’s in het Verenigd Koninkrijk. Dit heeft het Japanse bedrijf vanmorgen gemeld aan Videogamer.

De studio’s die hierdoor getroffen worden, zijn Evolution Studios, Guerilla Cambridge en SCE London Studio. Onduidelijk is voorlopig echter nog hoeveel mensen er zijn ontslagen, maar waarschijnlijk kun je wel stellen dat er een redelijk aantal mensen op straat staan. Het Japanse bedrijf heeft door middel van een woordvoerder ook nog een officiële reactie geven op het nieuws, door onder meer te zeggen dat dit soort beslissingen nodig zijn om Sony op het gebied van gaming vooruit te blijven duwen. “Als een deel van het proces hebben we alle huidige projecten bekeken en besloten om wat wijzigingen aan te brengen aan de Europese studio’s. Het resultaat hiervan betekent een gefocuste herstructurering voor de London Studio, Guerilla Cambridge en Evolution Studios”, aldus de woordvoerder. Het bedrijf gaf daarnaast wel aan dat het ontwikkelen van first-party games erg belangrijk is en dat Sony met erg uitkijkt naar de toekomstige projecten die eraan zitten te komen.

Voor de mensen die worden ontslagen is dit natuurlijk erg zuur nieuws. Onduidelijk is voorlopig ook nog wat dit betekent voor de drie studio’s. Evolution Studios werkt bijvoorbeeld nog altijd aan Driveclub, welke al op 29 november 2013 in de schappen moest liggen. De game is er tot op de dag van vandaag nog steeds niet en een release in april lijkt er ook niet meer in te zitten, want dan was de releasedatum waarschijnlijk allang bekendgemaakt door Sony of Evolution Studios. Guerilla Cambridge was verantwoordelijk voor het vorig jaar verschenen Killzone Mercenary voor de PlayStation Vita, terwijl SCE London Studio op dit moment lijkt te werken aan een onbekende titel. De laatstgenoemde ontwikkelaar is tevens verantwoordelijk voor The Playroom op de PlayStation 4.

Sony herstructureert haar eigen studio's in het Verenigd Koninkrijk

Sony herstructureert haar eigen studio’s in het Verenigd Koninkrijk

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch