Menu Premium

Sledgehammer-oprichter CEO van nieuwe PUBG studio

Reilly 26/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoewel we hier in het Westen misschien wat minder over PUBG horen, is het spel nog steeds razend populair. Ook op mobile geniet het ongekend succes. Desondanks – of misschien wel juist dankzij – het succes van de Battle Royale game wil het bedrijf achter het spel het niet houden bij alleen de Battle Royale game. Daarom hebben ze een nieuwe studio opgericht: Striking Distance.

Veteraan aan het roer

De persoon die dit avontuur in goede banen mag gaan leiden is niemand minder dan Glen Schofield. Misschien dat zijn naam je niets zal zeggen – zijn games waarschijnlijk echter des te meer. Ooit is hij in de game industrie begonnen door de art te overzien van de game “Barbie: Game Girl”. Vermoedelijk dat je echter beter bekend met games als Call of Duty: Modern Warfare 3, Call of Duty: Modern Warfare en Call of Duty: WWII. Hij is namelijk medeoprichter van Sledgehammer Games. Ook was hij de executive producer van de cult-klassieker Dead Space. Een man die dus wel een met een flink portfolio kan pronken.

Meer dan PUBG Battle Royale

In de aankondiging-video laat Glen onder andere weten dat de studio geïnteresseerd is om het PUBG universum verder te brengen dan alleen het Battle Royale genre. “We can begin crafting original, narrative experiences in the PUBG universe“. Hij wil verder gaan dan Battle Royale.

De studio is nog maar net opgericht, dus het zal nog wel even duren voordat we informatie krijgen over haar eerste project.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch